Otac zvjerski pretukao jednomjesečnog sina

30-GODIŠNJI M.P. teško je pretukao svog jednomjesečnog sina L.P., i to zbog plača. Dijete se s teškim ozljedama – nagnječenjima glave, prijelomima čela i nosa, tjemena te kosti obiju očnih šupljina oporavlja u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

U srijedu navečer otac jednomjesečnog djeteta došao je kući pijan, te nakon što ga je probudio djetetov plač nekoliko je puta svog sina udario po glavi. Supruga Martina pokušala ga je zaustaviti, no i ona je pritom zaradila nekoliko udaraca. Tek pred jutro uspjela je pobjeći k svojim roditeljima i k liječniku, saznaje Jutarnji list.

Prema pričanju majke djeteta, sve je počelo time što je dijete jako plakalo. Nakon što ga otac nije uspio smiriti, odjednom se počeo agresivno ponašati i jako ga udarati. Kada mu je pokušala oteti dijete i smiriti ga, nasrnuo je na nju te je  udario šakom u lice.

Vidno potresena žena kaže da ne zna gdje joj je suprug, te da uopće sina nije došao posjetiti u bolnicu, već ju je nazvao, a kada mu je rekla što je napravio svom sinu spustio je slušalicu.

Nasilni otac inače otprije ima psihičkih problema i često je pod lijekovima, a njegova žena rekla je i kako to nije prvi put da je udario nju, no trpila je i šutila.

"Sada kad je udario i našeg sina, on je za mene mrtav čovjek" - izjavila je za Jutarnji djetetova majka.

Od neurokirurga iz Dječje bolnice u Klaićevoj, dr. Miroslava Gjurašina, doznaje se ako se dijete oporavlja na Odjelu intenzivne njege.

"Dijete je pri svijesti i nije u životnoj opasnosti. No, ima vidljive otekline lica, ogrebanu kožu i usnice te mu je otečeno tjeme i zatiljak. Unatoč teškim ozljedama nosa, dijete normalno diše, a bez problema uzima majčino mlijeko. Zasad ga nećemo operirati, ali ga još moramo detaljnije pregledati. Beba će sigurno dulje vrijeme boraviti u bolnici. Okupili smo posebnu ekipu koja će o njemu skrbiti", kazao je neurokirurg dr. Gjurašin. 

Policijska uprava međimurska izvijestila je da je 30-godišnji muškarac, u obiteljskoj kući u Donjem Mihaljevcu, u općini Sveta Marija, pretukao svoje jednomjesečno dijete, teško ga ozlijedivši. To se dogodilo u srijedu, 9. veljače, a supruga počinitelja jučer je slučaj zlostavljanja u obitelji prijavila policijskoj postaji u Zaboku.

U Operativno-komunikacijskom centru PU međimurske potvrđeno je da je nasilni otac M.P.  bio uhićen, te da je nakon kriminalističke obrade pušten.


Policija najavljuju pokretanje kaznene prijave čija kvalifikacija još nije poznata zbog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Policija je također potvrdila da se jednomjesečni dječačić s teškim ozljedama glave nalazi na liječenju u Kliničkoj bolnici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Zagrebačka policija upoznata je sa slučajem, jer ga je bolnica prijavila po službenoj dužnosti, te je obavila obavijesni razgovor s majkom i liječnicima.

Pročitajte više