Otkriven identitet britanske učiteljice glazbe, optužene za lezbijsku aferu s učenicom

BRITANSKA policija danas je objavila identitet i fotografiju britanske učiteljice, uhićene u ponedjeljak pod optužbom za lezbijsku aferu s 15-godišnjom učenicom ugledne privatne londonske škole za djevojke. Kako prenosi Daily Mail, riječ je o Helen Goddard, 26-godišnjoj učiteljici glazbene kulture, poznatoj među učenicama kao "jazz lady".

Čudo od djeteta

Goddard, nekad čudo od djeteta koje je sviralo na ceremoniji otvaranja olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine, nedavno je napustila svoj londonski stan i otišla s roditeljima na praznike. Policija je zaplijenila njezin mobitel te ga provjerava zbog dokaza o eventualnim tekstualnim porukama koje je slala učenici. Diana Vernon, ravnateljica inače ugledne škole, koja postiže značajne rezultate u zemlji i koja je prije dvije godine poslala četvrtinu svojih učenica na ugledna sveučilišta Oxford i Cambridge, poslala je tekstualne poruke roditeljima svih učenica kako bi ih obavijestila o skandalu. Nešto kasnije na školskim je web stranicama objasnila da je škola sve prijavila policiji, a cijeli je slučaj opisala kao "neprikladni odnos s jednom od učenica".

Pobjegla na odmor

Policija je jučer rekla da je riječ o "seksualnoj aktivnosti s djetetom", te u poslijepodnevnim satima posjetila učiteljičin stan u jugoistočnom dijelu Londona. Tamo je zatekla njezinu "cimericu", koja je željela ostati anonimna, i koja je potvrdila da je Goddard otišla na praznike. Susjedi kažu da su je slabo poznavali, za razliku od zvukova njezine trube, te da su je povremeno viđali u šetnji sa psom.

Pročitajte više