Što mislite, tko je pljeskao Trumpu dok je ušutkavao novinare na pressici?

Screenshot: Youtube / BBC

DONALD Trump se na bizarnoj jučerašnjoj konferenciji za tisak žestoko obračunao s pripadnicima sedme sile koji su mu stali na žulj,

>>SKANDAL TRESE AMERIKU Rusi imaju eksplozivne informacije o Trumpovom privatnom životu?

>>Trumpovi skandali ne prestaju: Jesu li ga iz bankrota izvukli ruski oligarsi?

>>VIDEO Trump CNN-u: Vi ste lažne vijesti

Posebno mu se zamjerio portal Buzzfeed, koji je objavio kontroverzni i nepotvrđeni dosje u kojem se navodi da Rusija ima vrlo blizak, dugogodišnji odnos s novoizabranim predsjednikom, te da ga ucjenjuje pomoću kompromitirajućih osobnih i financijskih podataka.

Buzzfeed će "snositi posljedice"

Trump je Buzzfeed nazvao "propadajućom hrpom smeća" koja "će snositi posljedice" za svoju objavu. CNN, koji je objavio članak o optužbama, ali bez skandaloznih detalja iz samog dosjea, također je napao kao "groznu organizaciju" i "lažne vijesti".

Krivnju za curenje samog dosjea Trump je svalio na CIA-u, koja je po njegovoj tvrdnji podijelila dosje s medijima, uspoređujući taj čin (koji je ravnatelj CIA-e James Clapper negirao) s "nacističkom Njemačkom".

Karakteristično za njegov agresivni i osvetoljubivi odnos prema medijima, kojima je još za vrijeme predizborne kampanje redovito prijetio tužbama i nazivao ih "nepošteni tisak", Trump nije dozvolio novinaru CNN-a Jimu Acosti da postavi pitanje.

Trump napunio dvoranu plaćenim osobljem

Ali jedan posebno groteskni, a i pomalo jezivi, detalj ove konferencije nije bio uočljiv na prvi pogled. Nakon što je ušutkao Acostu i napao CNN, dvoranom se prolomio aplauz. Publika je počela pljeskati još nekoliko puta na Trumpove doskočice, a na pitanje "vjerujete li zaista da bi Hillary Clinton bila oštrija prema Putinu od mene", odgovorila je glasno "ne!".

Ako vam se ovakva reakcija čini pomalo čudna, gotovo izrežirana, to je zato što je i bila upravo takva. Naime, Trump je dvoranu u kojoj je održao konferenciju za medije napunio svojim plaćenim osobljem, javlja Politico.

Iz njihovog pljeskanja i glasnog odobravanja jasno je i zašto.

Atmosfera ispred Trump Towera, međutim, bila je dijametralno suprotna. Prosvjednici su se poredali na Petoj aveniji, držeći transparente s porukama poput one da su Trump i Mike Pence "fašistički režim".

 

Pročitajte više