Otkriven kupac: Zbog prijateljstva kupio tvrtku ministra Jakovine koju sada namjerava likvidirati!

Foto: sbplus.hr
 
"TIHOMIR JAKOVINA obiteljski je prijatelj koji se našao u poteškoćama. Više statusnim nego materijalnim. Naime, zbog poslovnih neuspjeha iz prošlosti i nespretnosti tijekom prenošenja upravljačkih prava nad tom tvrtkom, tijekom trajanja ministarskog mandata, stvorena je opća medijska hajka na njega. Javno ga žele linčovati zbog nemara i zbog toga što nije uspio u poslu - iako je radio zakonito, a ne zbog toga što je u poslu uspio - protuzakonito", tako je mladi Damir Koporčić u razgovoru za portal sbplus.hr objasnio razloge zašto je kupio tvrtku TJ-prom. 
 
Zabilježba Heliosa je tehničko pitanje?
 
Koporčić je potvrdio kako je kupac, te tvrdi kako Helios osiguranje nema nikakvih potraživanja od tvrtke TJ-Prom. Podsjetimo, Jakovina je dobio kredit za svoju tvrtku u visini od 60 tisuća kuna, a čovjek koji mu je to omogućio danas je prvi čovjek Hrvatskih šuma. No, činjenica je da zemljišniku ipak postoji zabilježba Heliosa na nekretnine. 
 
"To što plomba nije skinuta tehničko je, a ne financijsko pitanje. Da evidentirano terećenje od 60 tisuća eura zaista postoji, tvrtku ne bih kupio. Taj i niz drugih dugova tvrtka je izmirila. Stvarni dugovi tvrtke nešto su iznad 150 tisuća kuna", rekao je Koporčić za sbplus.hr. Novi kupac tvrdi kako će za nekoliko dana biti skinuta zabilježba Heliosa. 
 
Koporčić kaže kako je istina da je tvrtka u vrlo lošem stanju. 
 
Razmišlja o likvidaciji
 
"Zbog negativnog marketinga razmišljam o likvidaciji tvrtke. Ali, o tome još nisam donio konačnu odluku. U svakom slučaju nekretnine ću staviti u funkciju, namjeravam ih iznajmiti. Radi se o objektu u Bukovlju veličine 150 m2. Kao što sam već kazao, najvažnije mi je bilo pomoći prijatelju i pritom ne izgubiti nešto što ne bih mogao podnijeti. A hoću li na ovoj transakciji zaraditi, o tom potom. Ja mislim da hoću", tvrdi Koporčić koji se do sada bavio prometom nekretnina. 
 
 
 

     

Pročitajte više