Otkrivene Brajšine laži

ČINI SE kako je istina konačno ipak izišla na vidjelo! Jelena Brajša svojim je napadima na novinare samo ubrzala cijelu stvar, pa se dokazalo kako je ona ta koja cijelo vrijeme laže i pokušava krivnju prebaciti na sve one koji su njezin autoritet imalo doveli u pitanje.

Prvi su se "na tapeti" našli, naravno, novinari, jer kako je poznato, oni ipak znaju ponešto više no što bi trebali.

Jelena Brajša je kuću i zemlju na Trešnjevci privatno kupila 1992. godine za veliki novac. To je potvrdilla i jedna od članica obitelji Gruber, a ta je obitelj, pak, istu kuću svojevremeno posjedovala. Kupoprodajne ugovore, naravno, nitko nikad nije vidio.

Sam izgled vile daleko je od prosječnog hrvatskog standarda, pa se postavlja pitanje odakle Brajši novac za toliku parcelu.

Dok su stanovnici doma u Brezovici imali mjesečni džeparac od 70 kuna, Brajša je na račun svoje humanitarnosti i solidarnosti obrtala puno unosnije svote novca.

Tako je, na primjer, 1993. godine dobila 150.000 šilinga od zaklade "Dr. Kurt Waldheim", dok po jednom djetetu na mjesec Caritasov dom stalno prima 2600 kuna. Kamo ide toliki novac, nije teško pretpostaviti.

Unatoč velikim i čestim donacijama, bivši štićenici svjedoče da se u domu u Brezovici živi i više nego skromno.

Jedna 21-godišnja djevojka bila je godinu dana smještena u domu u Brezovici, kojeg sad sve više uspoređuju s Alcatrazom, te je ispričala kako se tog perioda svog života sijeća s izrazitom nelagodom.

Pljuske, čupanje za kosu ili za uho u Brezovici su bile uobičajene odgojne metode. Na isti se način postupalo i s mentalno retardiranom djecom.

Neobjašnjivo i naglašeno seksualno ponašanje rješavalo se vezivanjem za krevet, zabranama izlazaka, uskraćivanjem slatkiša ili batinama.

Brajša, kako navode u 24sata, nikad nije osobno udarala djecu, ali nikad nikoga nije u tome spriječila.

Vukovarka Jozefina Varga je tijekom rata sa članicama udruge Apel često dolazila na različite manifestacije u Brezovici.

"Jednom smo bili u Brezovici na nekoj zabavi na kojoj je svirao i Brajšin sin Tomislav. U jednom trenutku u dvoranu je ušao dječačić u nekoliko brojeva prevelikim cipelama i bez hlača, ali u donjem vešu. Brajša je počela mahnito vikati da se dječaka izbaci van." - izjavila je Vukovarka.

Kontradiktornosti Jelene Brajše, po svemu sudeći, ne vidi se kraja. Za nju je normalno udarati djete, normalno je da štićenik masturbira u javnosti, kao što je i normalno da 12-godišnju djevojčicu naziva prostitutkom.

"Vjerujem da su ljudi čitajući njezine intervjue shvatili o kakvoj je osobi riječ. Ja sam osobno konsternirana njezinim rečenicama." - riječi su saborske zastupnice Milanke Opačić.

Isto mišljenje dijele mnogi psiholozi i doktori, koji oštro osuđuju nagrađivanu humanitarku, uz tvrdnje kako je ta iznimno hladna i bolesna osoba dječje mane koristila za svoju osobnu promociju.

Pročitajte više