Otkriveni kreteni koji su napili kokoš i udarali je kao loptu, dobili kaznene prijave

U POLAČI, nedaleko od Biograda, prije mjesec i pol održavala se "zabava" na kojoj je glavni događaj bio mučenje kokoši. Zabava se odvijala u općinskoj vijećnici 25. travnja unatoč epidemiološkim mjerama.

Kokoš su prvo napili pivom, a potom su jadnu životinju pustili da bezglavo trči, šutajući je kao da je nogometna lopta. Uzimali su je i u ruke, udarali i maltretirali. Neki od mlađih muškaraca su bili u trenirkama Nogometnog kluba Polača.

O svemu se jutros oglasila zadarska policija. Poručili su kako su pronašli dvojicu počinitelja protiv kojih su podnijeli kaznene prijave za mučenje životinje te nastavljaju kriminalističko istraživanje. 

Kaznene prijave protiv dvojice

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti.

"Vezano uz snimku koja je objavljena u javnosti izvješćujemo kako je policija za navedeni događaj saznala iz medija. 

Odmah po zaprimljenim saznanjima, policijski službenici Policijske postaje Benkovac jučer su proveli kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja.

Naime, 21-godišnjaka i 22-godišnjaka se sumnjiči da su 25. travnja u večernjim satima u Polači, u prostorijama lokalne samouprave, bez opravdanog razloga zlostavljali životinju (kokoš), a na koji način su ostvarili obilježja navedenog kaznenog djela.

Protiv njih dvojice nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava dok se kriminalističko istraživanje u svezi ovog kaznenog djela i dalje nastavlja", poručili su iz policije. 

UPOZORAVAMO DA JE SNIMKA UZNEMIRUJUĆA! GLEDATE JE NA VLASTITU ODGOVORNOST. 

 

Pročitajte više