Otkriveni provalnici u redakciju emisije "Cenzura"

OTKRIVENI su provalnici u redakciju emisije "Cenzura" lokalne Televizije "Jadran" u Splitu koji su potkraj rujna odnijeli računalo, telefax, televizor i videorekorder, priopćila je splitska policija.

Načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić izvijestio je da su u prostorije na Putu Supavla u sklopu poslovnog centra "Brodosplita" kojim se koristi "Cenzura" provalili N.C. (27) iz Stobreča i J.J. (20) iz Splita. Kriminalističkom je obradom utvrđeno da su njih dvojica u redakciju ušla kroz prozor preko skele za obnovu zgrade.

Ukradene predmete N.C. je dragovoljno predao policiji iz obiteljske kuće, a J.J. je bacio videorekorder jer je bio pokvaren.

Urednik emisije "Cenzura" Eugen Jakovčić, koja se emitira na lokalnoj Televiziji "Jadran", izjavio je nakon krađe da se šteta procjenjuje na 10.000 kuna, no zapravo je mnogo veća budući da je u računalu bila cjelokupna korespondencija s političarima, međunarodnim institucijama, donatorima i sponzorima emisije, a odnesene su i neke videokasete od godine 1995., otkako se emitira "Cenzura".

Policija je utvrdila da je N.C. 29. lipnja provalio i u HEP-ovu trafostanicu, u istoj ulici, iz koje je odnio veću količinu kabela, bakrene žice i uređaja, vrijednih oko 20 tisuća kuna, a prodao ih je na otpadu u Solinu za tisuću kuna.

Za J.J. je utvrđeno da je u noći s 1. na 2. prosinca iz kruga HEP-a u istoj ulici ukrao aluminijski materijal i metalne profile vrijedne oko 3500 kuna, što je na otpadu prodao za 300 kuna.

Protiv obojice je podnesena kaznena prijava za krađu.

Pročitajte više