Otmičar Jaycee Lee Dugard bio je uhićen zbog silovanja maloljetnice 1972. godine

POLICIJA u Antiochu otkrila je još jedan seksualni napad u prošlosti Phillipa Garrida zbog kojeg je bio uhićen 1972. godine, javlja AP. Tada je Garrido bio, kako kaže načelnik policije u Antiochu, optužen za drogiranje i silovanje 14-godišnje djevojčice u motelu. Trebao je ići na suđenje, ali žrtva je odbila svjedočiti.

S njim je u tom zločinu sudjelovao još jedan muškarac koji je žrtvu i prijateljicu namamio u svoj automobil gdje su im dali barbiturate i potom ih odveli u motel.

Neće biti suđenja za slučaj iz 1972.

Vlasti su to otkrile tek nedavno kada su u sklopu istrage slučaja otmice Jaycee Lee Dugard intervjuirale Garridovu žrtvu iz 1972. godine. Prisjetila se kako je odvedena u motel te silovana nekoliko puta prije nego što su je roditelji našli.

Načelnik policije u Antiochu, Leonard Orman kaže kako su male šanse da će ga osuditi za silovanje 1972. godine, jer nema dokaza, a žrtvine izjave prilično su nepovezane.

Ovo je već treći seksualni napad povezan s Philipom Garridom kojemu se trenutno sudi zbog otmice i silovanja Jaycee Lee Dugard. Nju je oteo prije 18 godina i od tada držao kao seksualnu robinju u dvorištu svoje kuće. S njom ima dvije kćeri.

"Jaycee Lee je izvrsno odgojila djevojčice"

U medijima se ovih dana pojavila Tina Dugard, teta Jaycee Lee. Ona je nedavno provela pet dana sa svojom nećakinjom i njenom djecom te kaže kako su 15-godišnja Starlite i 11-godišnja Angel izvrsno odgojene.

"Jaycee ih je izvrsno odgojila s obzirom na nedostatak sredstava i edukacije, mi se jako ponosimo njome. Djevojčice su obrazovane i bistre. Vidi se kako su imale pristup internetu i znaju mnogo stvari", kaže Tina Dugard.

Navodno jedna od djevojčica zna nabrojati sazviježđa na nebu, a druga je znala imena biljaka i njihove osobine. Pričale su joj o svojoj ljubavi prema životinjama i penjanju na stabla.

Također je novinarima podijelila nekoliko starijih fotografija svoje nećakinje koje prikazuju sretnu i nasmiješenu djevojčicu. Jaycee Lee se sada dobro oporavlja, tvrdi ona. Sjeća se svih članova obitelji i posljednjih nekoliko dana počela se smijati. najviše uživa u druženju sa svojom 19-godišnjom sestrom Shaynom koja je bila beba kad je Jaycee oteta.

Pročitajte više