Otvarao gostionicu: Zastupnici uzaludno čekali vukovarskog gradonačelnika

SABORSKI zastupnik Petar Mlinarić iz HDZ-a te zastupnik u mirovanju Vojislav Stanimirović iz SDSS-a uzaludno su proteklog vikenda čekali da se na svečanoj akademiji u povodu 65. obljetnice pobjede nad fašizmom i Dana Europe pojavi njihov domaćin, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo iz SDP-a. No, uzalud, jer umjesto da je vukovarski gradonačelnik sudjelovao na akademiji koju su organizirale udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Vukovara, otvarao je obližnju gostionicu Dunavska golubica.

Naime, kako nam kažu Vukovarčani, mnogi su bili iznenađeni što su se umjesto gradonačelnika Sabe pojavila njegova dva zamjenika Željko Pinjuh i Dejan Drakulić, a nakon što su čuli objašnjenje o otvaranju gostionice, mnogi su bili i uvrijeđeni jer je riječ o prvoj takvoj svečanoj akademiji nakon ratnih događaja.

"Sudjelovao sam na svečanom otvorenju nacionalnog restorana Dunavska golubica u Vukovaru zajedno s veleposlanikom Makedonije u RH i mnogim drugim uzvanicima. Inače, radi se o investiciji vrijednoj milijun eura koja je omogućila zapošljavanje 25 radnika, što je bilo itekako važnim i značajnim razlogom da se odazovem pozivu ulagača", rekao je Sabo za Index dodajući kako je ranije tog dana položio vijence u spomen-području Dudik u povodu 65. obljetnice pobjede nad fašizmom i Dana Europe.

Sabo tvrdi da je tog dana imao niz protokolarnih obveza, uključujući i onu u Golubici.

Pročitajte više