OTVOREN INFORMACIJSKI CENTAR SVJETSKE BANKE U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Svjetska je banka danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvorila svoj Informacijski centar koji omogućuje pristup podatcima, tematskim izvješćima, studijama i analizama Svjetske banke.

Kako je istaknuto na današnjoj svečanosti, Informacijski centar omogućuje i pristup internetskim stranicama koje se bave istraživanjem i razvojem - "on line" - pristup projektima koje financira Svjetska banka te dokumentima i tržištima te CD-ima i videokasetama koje obrađuju razvojna pitanja.

Otvorajući Centar, ravnatelj NSK-a Josip Stipanov rekao je da Knjižnica i Svjetska banka surađuju 20-ak godina te da se u Knjižnici i do sada moglo doći do dokumenata Svjetske banke.

Otvaranje Centra stupanj je više u ponudi takvih usluga korisnicima i u suradnji sa Svjetskom bankom, dodao je Stipanov.

Predstavivši projekt, voditeljica Svjetske banke u Hrvatskoj Indira Konjhodžić naglasila je da se cijela zamisao zasniva na pristupu Internetu i da je taj centar dio opsežnijeg pothvata u kojem će se dio materijala moći dobiti i na hrvatskom jeziku.

(Hina) xaš ymc

Pročitajte više