Otvorena benzinska postaja na Langovu trgu

INA je večeras na Langovu trgu u Zagrebu, uza svečani vatromet, otvorila jednu od svojih najsuvremenijih benzinskih postaja, u gradnju koje je uložila 5,9 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević kazao je da je to najsuvremenija benzinska postaja otvorena u zadnje vrijeme i prva otvorena na krovu jedne zgrade.

Postaja je izgrađena na krovu nove podzemne garaže na Langovu trgu, a radovi su obavljeni u nepuna četiri mjeseca.

Dragičević je rekao da su kod te postaje odustali od dizajna tipična za Inine postaje, kako bi se uklopila u gradsko okružje, a uvjeren je da će ona znatno pridonijeti Ininu poslovanju.

Benzinska postaja na Langovu trgu sastoji se od prodajne zgrade na 170 četvornih metara, u sastavu koje je dizalo i stubište za korisnike garaže. Nadstrešnica postaje zauzima 255 četvornih metara, a u postaju su ugrađena tri najsuvremenija mjerna uređaja -agregata s osam ticala, koji imaju mogućnost predbiranja u litrama ili kunama.

U skladu s najstrožim ekološkim uvjetima Ina je na postaji ugradila spremnike obujma 150 prostornih metara, s dvostrukim stjenkama i uređajima za nadzor nepropusnosti.

Benzinska postaja na Langovu trgu je u deset ovogodišnjih mjeseci osma koju je Ina temeljito rekonstruirala.

Ina ima 404 benzinske postaje u Hrvatskoj. Do kraja ove godine planira dovršiti započete radove na temeljitim rekonstrukcijama vukovarske benzinske postaje u Prljevu, izgraditi zamjensku postaju u Trogiru, a ako vremenski uvjeti dopuste, i postaju na autocesti kod Bregane u mjestu Gradni.

Pročitajte više