Otvorene nove prostorije osječkog Ekonomskog fakulteta

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku danas su u nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa otvorene nove prostorije u gradnju i uređenje kojih su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Fakultet uložili 15,7 milijuna kuna.

Riječ je o 1600 četvornih metara novih prostora, s 14 novih kabineta i osam dvorana, koji će, kako je istaknuo dekan Ivan Ferenčak, poboljšati nastavu i pridonijeti da Fakultet u 44. godini svoga rada riješi jedno od najvažnijih pitanja - prostor.

Nove prostorije otvorili su predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Studentskog zbora osječkoga Sveučilišta Jerko Glavaš. Šeks je istaknuo kako je riječ o odličnom primjeru ulaganja u visoko obrazovanje, ocijenivši kako su takva ulaganja jedino jamstvo da će Slavonija i Hrvatska ubuduće ključeve svoje sudbine držati u svojim rukama.

Osjetno povećanje ulaganja nezaobilazan je preduvjet unaprjeđivanja razine obrazovanja i znanja, što je za Hrvatsku strateški važno područje razvoja, kazao je Šeks.

Predsjednik Hrvatskog sabora razgledao je i prostorije osječkog Tehnologijsko-razvojnog centra gdje je izrazio zadovoljstvo radom ove ustanove, koja, kako kaže, udružujući znanost i gospodarstvo, stvara preduvjete za razvitak Slavonije.



(Hina) xivuc ydd

Pročitajte više