Ovaj radnik HAC-a za par sekundi je izbjegao smrt, ispričao je što se dogodilo

Screenshot: RTL

SEKUNDE su od smrti dijelile danas radnike cestarske službe na dionici autoceste između Zagreba i Karlovca. Četiri kilometra prije Jastrebarskog stali su u zaustavnom traku kako bi radili na obnovi ograde, a samo nekoliko sekundi nakon što su izišli iz vozila, na njega je naletio kamion s prikolicom. Probio je zaštitnu ogradu, a prikolica se prevrnula na bok.

RTL je na Lučkom razgovarao s Franjom Fratarićem iz Sektora za održavanje HAC-a koji je iz HAC-ovog vozila izašao svega par sekundi prije udara.

"Zasad se osjećam dobro, a budemo vidjeli kako će biti sutra. Čudno se osjećam zasad", rekao je.

Fratarić je opisao i što se sve dogodilo

"Prilikom redovnog obilaska dionice Lučko-Karlovac vraćali smo se iz Karlovca, gdje smo mijenjali smjerokazne stupiće koji su bili potrgani, stali na stacionaži 24+800 da ga promijenimo, kolega je izašao iz vozila da uzme alat i izašao sam za njim da mu pomognem na desna vrata. Došao sam do njega i u tom momentu je bio udarac u vozilo", rekao je.

Fratarić je rekao i da su prije toga stali dva puta te da u ta dva navrata nije izlazio iz vozila. Kamion koji je naletio na njih, kaže, nije vidio.

Danas mu je "drugi rođendan", a sutra mu je pravi.

"Slavit ću i jedan i drugi rođendan", zaključio je Fratarić za RTL Danas.

Pročitajte više