Ovako govori ministrica kulture: "Zbog sumLJi"

Screenshot: HRT

MINISTRICA kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je da su nakon američkih izbora pljuštale ostavke zbog "sumlji" na dezinformacije. 

Sinoć je gostovala u HRT-ovoj emisiji Otvoreno sa Zlatkom Hasanbegovićem, Branimirom Bunjcem i Berislavom Jelinićem. Tema emisije je bila navodna fotomontaža Tomislava Tolušića s prostitutkom i kokainom te problem širenja lažnih vijesti. 

Dok je raspravljala o problematici lažnih vijesti, ministrica Obuljen Koržinek se zapitala kolike ostavke su pljuštale zbog "sumlji" na dezinformacije. 

Ministričine sumlje

"Ako vam je problem razgovarati o Hrvatskoj, pogledajte što se događa nakon referenduma o Brexitu, pogledajmo što se događalo nakon američkih izbora. Kolike ostavke su pljuštale zbog sumlji da je možda netko dezinformacijama utjecao na te političke procese", rekla je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Ministričinu izjavu o "sumlji" možete poslušati na ovom linku, na 20. minuti i 48 sekundi.

Što je "sumlja"?

Ministrica je doktorica društvenih znanosti u znanstvenom polju politologije, a doktorirala je na temu "Promjene opsega nacionalnih kulturnih politika pod utjecajem međunarodnih integracijskih procesa" na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Također, magistrirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer Komparativna politika. Diplomirala je francuski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala je i violinu na Muzičkoj akademiji te završila Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova.

Poslali smo upit Ministarstvu kulture. Zanimalo nas je što je to "sumlja" te koristi li ministrica inače tu riječ ili se radilo o lapsusu.

Pročitajte više