Ovako se Kolinda odnosi prema kulturnoj baštini: Meštrovićeve skulpture poslužile kao stalci za antene

Foto: Index

U TIJEKU drugih konzultacija parlamentarnih stranaka kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u predsjedničkim dvorima pobrinuli su se da mediji imaju dobar signal kako bi mogli izvještavati javnost.

Međutim šokantan je način na kojeg su se za to pobrinuli. Naime, kako je Indexov novinar zamijetio nosači za antene telekomunikacijskih operatera postavljeni su ni manje ni više nego na skulpture Ivana Meštrovića.

Na takav katastrofalan odnos prema hrvatskoj nacionalnoj i kulturnoj baštini osvrnula se putem Facebooka i Rumi Meštrović, supruga Meštrovićevog sina.



Rumi Meštorvić: Svašta sam vidjela, ali ovo me iznenadilo

"To nije za vjerovati. Ćaća i njegov mesar Fiolić su držali Meštrovićeve kipove (nikad razjašnjenog porijekla) na podu kao namjestaj. Spomenik Ruđera Boškovića (koji je HDZ-ova tadašnja ekipa ilegalno lijevala) već 25 godina čami u nekom depou i poreznici to "skladište" plaćaju.

Lokalni čelnici vlasti jednog dalmatinskog grada su blagoslovili da se u Čileu ilegalno napravi najveća Povijest Hrvata (preko 4 metra!). Ali ovo me iznenadilo, mada sam naučila ono "ništa ne smije nas iznenaditi", napisala je Rumi Meštrović u komentaru pod sliku na kojoj se vidi kako je skulptura njenog svekra poslužila kao stalak za antenu.

Pročitajte više