Pokrenuta građanska tužba protiv braće Tate. Optuženi su za silovanje i napad

Foto: EPA

Andrew Tate (37) morat će na sud zbog optužbi za silovanje koju su pokrenule četiri žene iz Britanije. Radi se o građanskoj tužbi pokrenutoj u Ujedinjenom Kraljevstvu. Podsjetimo, influencer i njegov brat nalaze se u kućnom pritvoru u Rumunjskoj.

Tatea i njegovog brata Tristana četiri Britanke optužuju za napad i silovanje te traže odštetu zbog ozljeda koje su zbog toga pretrpjele, piše Sky News.

Odvjetnik braće Tate rekao je da njegovi klijenti nedvosmisleno poriču i osporavaju optužbe.

Žene tvrde da su ih braća Tate silovala i napala 2014. i 2015.

Tri od četiri Britanke koje tuže braću Tate bile su predmet istrage policije Hertfordshirea. Istraga je zatvorena 2019. Odvjetnička tvrtka McCue Jury and Partners, koja zastupa Britanke koje su pokrenule građansku tužbu, kaže da su njihove klijentice britanskoj policiji prijavile da su ih braća Tate silovala i fizički napala 2014. i 2015. godine.

"Nakon četverogodišnje istrage, policija Hertfordshirea poslala je slučaj Kraljevskom tužiteljstvu da donese odluku o optužnici. Kraljevsko tužiteljstvo je 2019. odlučilo da neće pokrenuti postupak.

Unatoč dodatnim dokazima, Tužiteljstvo je odbilo nedavne zahtjeve žena da preispita svoju odluku", rekli su odvjetnici žena, piše Sky News.

Pročitajte više