Ove godine poginulo devetero motociklista iz Primorsko-goranske županije

Ilustracija: Ivica Galović/PIXSELL

U KBC-u Rijeka je, unatoč pruženoj medicinskoj pomoći, zbog teških ozljeda umro 60-godišnji motociklist, stradao u prometnoj nesreći na Krku, a to je deveti poginuli motociklist u Primorsko-goranskoj županiji ove godine. Nesreća se dogodila jučer nešto prije 18 sati kod mjesta Vrh na Krku.

Očevidom je utvrđeno da je motociklist, upravljajući motociklom osječkih registracijskih oznaka, skrenuo s kolnika i prešao na travnatu površinu te udario u stijene. Prevezen je hitno u KBC Rijeka, ali je podlegao ozljedama nekoliko sati poslije.

To je 23. žrtva u prometu u Primorsko-goranskoj županiji ove godine

Iz primorsko-goranske policije istaknuli su da je to deveti poginuli motociklist na prometnicama te županije ove godine, uz još dva vozača mopeda i jednog suputnika na motociklu. To je ujedno 23. žrtva u prometu u toj županiji ove godine, što je 13 poginulih osoba više nego prošle godine u istom razdoblju.

Među poginulima u prometu prošle godine u ovom razdoblju bila su dva vozača motocikla i jedan mopeda. Policija je sve vozače i druge sudionike u prometu pozvala na maksimalni oprez i odgovorno ponašanje kako bi se umanjio broj prometnih nesreća s poginulim osobama.

Naglasili su da su vozači motocikala i putnici na njima česte žrtve u prometnim nesrećama zbog grubog kršenja prometnih propisa i nepropisne brzine pa u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, zadobiju teške tjelesne ozljede ili smrtno stradaju. Neki od njih su pak žrtve nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

Pročitajte više