Ove turističke sezone organizirana dodatna Hitna pomoć na državnim cestama

RADI poboljšanja hitne medicinske pomoći tijekom turističke sezone Ministarstvo zdravstva i ove je godine organiziralo hitnu pomoć na najprometnijim dionicama.

Ustanove za hitnu medicinsku pomoć u Zagrebu, Splitu i Rijeci, te domovi zdravlja Metković, Varaždin, Županja i Vinkovci osigurali su dodatne ekipe hitne pomoći za pružanje pomoći na državnim cestama.

Od 1. srpnja do 31. kolovoza dežurstva od 0 do 24 sata organizirana su na šest lokacija diljem Hrvatske.

Radi se o dionicama Slunj-Udbina (Korenica), Zdihovo-Gornje Jelenje (Vrbovsko), Udbina-Zaton Obrovački (Gračac), Varaždin-Komin (Turčin), Komin-Opuzen-Ston (Klek) i Slavonski Brod-Lipovac (Rastovica).

Zbog otvaranja novih dionica autoceste Zagreb-Split od Bosiljeva do Male Kapele Ministarstvo zdravstva planira ove sezone organizirati dodatno dežurstvo za tu dionicu u Karlovcu, rekla je savjetnica u Ministarstvu zdravstva Milena Car.

Prošle je godine na šest lokacija na najprometnijim cestama bilo oko 300 intervencija hitne medicinske pomoći.

Radi poboljšanja zdravstvene zaštite stanovnika na hrvatskim otocima i osiguranja kvalitetnijih usluga u turističkoj sezoni i ove će se godine pružati usluge prijevoza helikopterima u suradnji s MUP-om i Ministarstvom obrane.

U suradnji s MUP-om i Ministarstvom pomorstva, prometa i veza organiziran je i prijevoz morem u hitnim medicinskim slučajevima, a za tu namjenu osigurat će se brza plovila MUP-a i Lučke kapetanije.

Takva se praksa unazad godinu dana pokazala vrlo uspješnom, jer su otočki pacijenti i turisti koji su stradali u prometnim nesrećama ili u moru bili kvalitetnije zdravstveno zbrinuti, rekla je Car.

O

Pročitajte više