FOTO Ovo je junačina koja je nasrnula na djevojku koja je zaustavila Markićkinu povorku

Foto: Index

U ZAGREBU je danas po prvi put održan prosvjed "Za život, obitelj i Hrvatsku", akcija protiv prava žena na izbor koju predvodi Markićkina udruga U ime obitelji. Okupilo se više od dvije tisuće ljudi, a Markićka i njezina udruga angažirali su preko stotinjak redara.

U jednom trenutku, dok se povorka kretala od Glavnog kolodvora prema Trgu bana Jelačića, hrabra djevojka sama je stala pred kolonu i zaustavila ih, nakon čega su na nju nasrnuli zaštitari. Ovo je zaštitar koji je predvodio napad na djevojku.

Intervenirala je i policija, koja je djevojku odvela.

Radi se o članu zaštitarske tvrtke Lupus Marinku Bobincu, koji je u medijima više puta spominjan u sklopu izvještaja o ubojstvu Adriana Čupića, kojeg se dovodilo u vezu s ovom zaštitarskom tvrtkom. Bobinac, koji je tada bio direktor, je tvrdio da ubijeni Čupić nikada nije radio za njegovu tvrtku, niti su ga ikada angažirali za bilo kakve poslove.

Bobinca je potkraj 2006. godine zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo optužilo zbog incidenta koji se 2005. dogodio u kafiću Black&White u Cromosovu tornju u kojem su sudjelovali i sinovi bivšeg saborskog zastupnika SDP-a Mate Arlovića.


Zaštitarska tvrtka Lupus 2008. godine našla se pod istragom MUP-a zbog optužbi da je obavljala poslove zaštite bez sklopljenih ugovora s klijentima. Inspektori MUP-a ustanovili su niz nezakonitosti u radu te tvrtke i odgovornih osoba. Kako je MUP ustanovio, zaštitarska tvrtka obavljala je poslove zaštite bez sklopljenih ugovora s klijentima, a čuvarske poslove su obavljale osobe koje nemaju dozvolu za obavljanje tih dužnosti.

Povorku čuvao muškarac koji je vodio prosvjede protiv Jadranke Kosor

Među zaštitarima je bio i muškarac koji je vodio dio prosvjeda protiv Jadranke Kosor, Dejan Golubić.



U javnosti je bio prisutan 2009. godine kad su simpatizeri desničarskog Hrvatskog uljudbenog pokreta prosvjedovali ispred kuće partizanskog komandanta Stjepana Hršaka. Među govornicima koji su od Hršaka trebali tražili priznanje i kajanje spominjali su se notorni Mladen Schwartz, Ljubo Ćesić Rojs, ali i cijeli niz drugih poput Tomislav Dragun, Dragutin Šafarić, Dean Golubić, Branko Stojković, Marko Francišković, Vjekoslav Škreblin.

Golubić je 2013. godine otvorio klub Colosseum u Heinzelovoj u Zagrebu, a u medije je završio nakon što je Holding zatražio voditelja kluba da u roku od deset dana isele iz istog.

Tijek prosvjeda pratite uživo OVDJE.
 

Pročitajte više