Ovo je mačeta s kojom je mladić upao u gimnaziju. Napadnutog učenika spasio kolega

Foto: Index, PUZG

ZAGREBAČKA policija provela je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom koji je jučer s mačetom upao u zagrebačku Klasičnu gimnaziju i prijetio. Istraživanje je provedeno zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu više osoba.

Policija je otkrila i da je u stanu u kojem se 18-godišnjak skrivao pronašla mačetu s kojom je upao u školu, a objavila je i detalje napada. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, kako je objavila policija, sumnja se da je osumnjičeni mladić jučer oko 13:45 došao u prostorije obrazovne ustanove na području Medveščaka, ušao u jednu od učionica za vrijeme nastave te je odmah počeo glasno zvati jednog od učenika. 

Krenuo s mačetom prema učeniku, napad spriječio razredni kolega

Na to ga je profesorica pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, da bi joj tada osumnjičeni uputio prijetnje. Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika, s namjerom da ga zastraši izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu.

Tada, u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu, nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. A potom se nakon kraćeg vremena udaljio iz prostora škole. Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika, kao i profesorice, navodi policija. 

U jednom od stanova nađena mačeta duljine 47 centimetara

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu policijski službenici proveli su pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni te je u stanu na području Medveščaka pronađena mačeta nepravilnog oblika i crne boje s plastičnom drškom, ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm, koja se nalazila u crnoj futroli.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega podneseno posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež, zaključuje zagrebačka policija. 

Pročitajte više