Ovo je cura koja je spasila čovjeka iz tonućeg auta: Skinula sam tenisice i zaplivala

Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Facebook

ZAGREPČANKA Mirna Mrčela je tijekom sinoćnjeg nevremena priskočila u pomoć čovjeku kojega je u podvožnjaku u Miramarskoj voda zarobila u autu i nije mogao izaći.

>> Zagrepčanka skočila u Miramarsku, spasila čovjeka bez noge iz auta koji je tonuo

"Ja sam sinoć izašla sa psima i čula sam da netko viče i nisam znala što se događa dok nisam došla bliže. Vidjela sam auto kako tone i jednu djevojka koja je vikala muškarcu da izađe van. No, ona nije vidjela da čovjek ne može otvoriti vrata. Tamo su osim te djevojke bila još dvojica mladića. Pitala sam ih jesu li zvali nadležne, a oni su mi rekli da jesu, ali da su svi na intervencijama. Kako je čovjek u auto nastavio tonuti, ostavila sam mobitel i skinula tenisice i gornji dio trenirke i ušla u vodu. Prvo sam mogla hodati s desne strane, a kada sam došla do auta i morala sam zaplivati", priča nam Mirna. 

Foto: Mirna Mrčela

"On je iznutra gurao vrata, a ja sam povukla iz vana te smo zajedno otvorili vrata. Vidjela sam da nešto uzima, ja sam mu rekla da pusti sad stvari, no mi je odgovorio: Ali to mi je noga- Onda sam tek shvatila da je invalid i da nosi protezu. Dodao mi je protezu i uspio se popeti na krov auta. Ja sam procijenila da bi napravila više štete nego koristi ako ga idem vući kroz vodu, a i vrlo su brzo došli vatrogasci", ispričala je Mirna za Index.

Dodala je i kako je djevojka koja je vikala aktivno pomagala. 

"Znam samo da se zove Zorana. Dočekala me je s dekicom", rekla je Mirna.

Mirnina majka Nevenka također je izvijestila o herojskom činu svoje kćeri.

Foto: Facebook/Nevenka Mrčela

"Mama, samo da znaš, da se ne šokiraš od mog statusa. Prije sat vremena sam ušla plivati u Miramarsku da pomognem čovjeku koji je tonuo. Nije mogao otvoriti vrata. Ja sam mu pomogla i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom, jer čovjek nema nogu. Pse sam bila zavezala za ogradu podvožnjaka. Vatrogasci su ga izvukli. Ja sam, evo, doma, oprala se u toploj vodi i OK sam. A i čovjek je OK", opisala je majka poruku koju je dobila od kćeri, dodavši da je izrazito ponosna na humani čin svoje kćeri.

Skočila je bez razmišljanja i beskrajno sam joj zahvalan

Ispostavilo se kako se radi o Josipu Šimiću koji je invalid i koji umjesto jedne noge ima protezu. HRT-u je ispričao što se dogodilo. Došao je autom pred podvožnjak u Miramarskoj ulici.

"Bila je traka koja je pala na pod. Stao jesam, ali vozilo je po inerciji nastavilo dalje. Doplutao je do pola, a onda potonuo. Ja sam uspio isplivati van, onda su nakon toga došli policajci i vatrogasci. Sjedio sam na krovu dok me nisu izvukli. Ovim putem bih se htio zahvaliti jednoj djevojci koja me sinoć pomogla izvući iz automobila”, rekao je za HRT.

Tek je u subotu ujutro došao po auto nakon što se voda povukla.

''Kad pomislite da nema dobrih ludi, dogodi se ovo. Žena je doslovno doplivala do Josipa'', kazala je njegova supruga Vladimira za RTL

>> Muškarac kojeg je Zagrepčanka spasila iz tonućeg auta: Skočila je bez razmišljanja

"Nešto iza 1 sat poslije ponoći probudio me mobitel. Pokušavala sam shvatiti što se događa. 'Polovila' sam riječi: 'Policija, vaš muž je imao prometnu nesreću...' Kao u noćnim morama u kojima nemaš snage govoriti, a vrištao bi. Uspjela sam upitati je li živ. 'Da, tu je, pokraj mene, samo je potpuno mokar, morate doći po njega...' S olakšanjem sam čula i njegov glas. I dok sam kroz prozor taksija gledala potopljeni Zagreb, shvatila sam da me je bilo kakvo racionalno razmišljanje počelo napuštati. 

Ovo nije godina u kojoj si postavljaš pitanje što se to događa i zašto se događa jer bilo kakav iole normalan odgovor izostaje. Zahvalan si što si živ i što su živi oni koje voliš. Zahvalan si za svako jutro koje dočekaš živ... Nemaš pojma kako ćeš sutra, ali sretan si kad sutra svane'', kroz suze je dodala.

Prije par dana su se vratili u kuću nakon potresa, sada ih pogodila poplava

''On je zajedno s autom bio potpuno pod vodom. Prednja vrata su se blokirala i nije ih mogao otvoriti. Uspio je nekako otvoriti stražnja i isplivati. Ta žena se doslovno bacila u vodu i doplivala do njega. Za to ne postoje riječi koje bi opisale takvu hrabrost i našu zahvalnost'', priča Vladimira koja je još u šoku.

Toj obitelji je kuća teško stradala u potresu, javlja RTL. Tek su se neki dan vratili u nju, a već jučer su opet morali spašavati svoj dom od poplave.

Mirna i Josip danas su se sreli i kratko su razgovarali.

"Ispričao mi je kako mu ova godina nije naklona. Zaredali su mu se neki događaji. Malo smo pričali o tome što se njemu događalo, što meni", otkrila nam je Mirna.

Sanacija Miramarske

Danas je saniran podvožnjak na Miramarskoj, ali je ta cesta još zatvorena za promet.

Pročitajte više