Ovo je osumnjičeni za ubojstvo na Zrću

Foto: Pixsell/Dino Stanin

DANAS nešto prije 11 sati istražnom sucu Županijskog suda u Zadru priveden je Douglas C. osumnjičen za ubojstvo 26-godišnjeg Britanca Uga Wilsona na Zrću.

Podsjetimo, osumnjičenom za ubojstvo 26-godišnjeg Britanca Uga Wilsona na Zrću određen je jednomjesečni istražni zatvor. Radi se o 25-godišnjem Britancu Douglasu C.

>> Tko je osumnjičeni za ubojstvo na Zrću? Otkriveno njegovo ime, ostaje u zatvoru mjesec dana

Nakon ubojstva ga je povezao motorist

"Oružje zasad nije pronađeno, ne znam što će biti u nastavku kriminalističke istrage, ali s obzirom na to da zasad nismo uspjeli identificirati sudionike s njegove strane, bojim se da će to biti dosta teško, pretpostavljam da je on oružje negdje odbacio, prikrio. U njegovoj osobnoj prtljazi oružja nema. O motivima ne mogu ništa reći, a bojim se da će to biti teško doznati. Bilo je nekakvo naguravanje i bit će da je u pozadini sukoba nešto daleko ozbiljnije od mrkih pogleda ili neke djevojke", kazao je zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

Potvrdio je da je osumnjičenog povezao motorist, ali ne vjeruje da je ta osoba bila uključena u sam događaj. "Vjerujemo da motorist nije znao što se prije dogodilo, naprosto mu je izašao ususret i povezao ga motorom", kazao je zamjenik glavnog ravnatelja policije, a na pitanje hoće li biti još uhićenih, rekao je da ta mogućnost postoji. "Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati kriminalističko istraživanje. Voljeli bismo doći i do drugih sudionika. Najvažnije je da smo uhitili ubojicu", dodao je Prša.

>> Ubijeni Britanac na Zrću bio je pljačkaš, pogledajte snimku pljačke u kojoj je sudjelovao

>> Policija objavila još detalja ubojstva na Zrću, ubojica je pomno isplanirao bijeg

Zločin se dogodio ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu, u srijedu rano ujutro, kad se sukobilo više stranaca. U tom je sukobu ubijen 26-godišnji Ugo Wilson, a još su dvojica ozlijeđena. Jedan je zbog težih ozljeda smješten u zadarsku bolnicu, dok lakše ozlijeđeni nije bio hospitaliziran.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, do sukoba između dviju skupina Britanaca došlo je zbog preprodaje droge. Navodno su dvije skupine danima dilale drogu na Zrću, a do sukoba je došlo nakon što su izbačeni iz kluba. Osumnjičeni za ubojstvo uhićen je u Zračnoj luci Split.

 

Pročitajte više