Ovo je osumnjičeni za ubojstvo obitelji Đokić, bliski je rođak. Cure jezivi detalji

Foto: Facebook

VEČERAS je u Srbiji priveden osumnjičeni za ubojstvo tročlane obitelji Đokić. Donosimo detalje o ubojici, ali i samom ubojstvu koje je zgrozilo Srbiju, ali i širu regiju.

Kako javljaju srpski mediji, uhićen je Goran Džonić, bratić ubijenog vlasnika mjenjačnice Gorana Đokića. 

Osumnjičeni ubojica i žrtve su bili vrlo bliski i znali su se cijelog života te nikad nisu imali međusobnih problema. Živio je nedaleko od obitelji Đokić, samo četiri kuće dalje.

Osumnjičeni rođak je saslušan u policiji, a kako je objavio Blic, za monstruozan je zločin okrivio svoju dvojicu sinova. Obojica sinova, kao i supruga osumnjičenog, ispitani su i svi su prošli poligrafsko testiranje.

Često prao automobil u kojem je Goran Đokić držao novac

Blic navodi da je osumnjičeni ubojica umirovljeni vatrogasac. Jedan sin mu je vatrogasac, kao i on, dok mu je drugi sin pripadnik Vojske Srbije. Često je prao Goranov automobil jer Goran, navodi Blic, nije imao povjerenja u radnike praonice zbog sefova koje je držao u automobilu. Tako je, po svemu sudeći, i saznao gdje Goran Đokić drži novac.

 

Video: Blic.rs

Osumnjičeni za ubojstvo je, navodi Blic, sve unaprijed isplanirao.

Đokiće je presreo na skuteru 26. rujna oko ponoći, kad se obitelj automobilom vraćala u Aleksinac s večere na kojoj su bili kod majke Gorana Đokića u Moravcu. Još uvijek se ne zna je li ih na neki način namamio da ga prate do zabačenog dijela na području sela Moravac ili ih je tamo odveo pod prijetnjom pištoljem.

Prvo pucao u suprugu, potom u kćer i na kraju u bratića

Blic neslužbeno doznaje da je ubojstvo počinjeno na krajnje brutalan način. Ubojica je, navodi taj list, prvo ubio Gordanu Đokić s dva hica - jednim u grudi, a drugim u glavu - i to pred očima njezine kćeri Lidije i supruga Gorana. Potom je ubio i Lidiju te na kraju svog bratića Gorana.

Nakon što ih je ubio, tijela obitelji Đokić je polio benzinom, koji je tu ranije donio i pripremio, a onda ih zapalio. Kada su tijela izgorjela gotovo do neprepoznatljivosti, odvukao ih je do grmlja, prekrio ih granama i tamo ostavio.

"Ubojstvo je očito dugo pripremano"

O privođenju je izjavu dao srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Ubojstvo obitelji Đokić je zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano. Zahvaljujući upornom i samoprijegornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odjela, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužiteljstva u Aleksincu i Višeg javnog tužiteljstva u Nišu, uspjeli smo doći do jedne osobe za koju osnovano sumnjamo da je sudjelovao u monstruoznom ubojstvu obitelji Đokić", izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

 

Pronašli veću količinu novca koja je pripadala ubijenoj obitelji

Vulin je naglasio da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj obitelji, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, "bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubojstva", navodi se u priopćenju MUP-a Srbije.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je sudjelovao u počinjenju kaznenog djela teškog ubojstva.

Pročitajte više

 

Pročitajte više