UHLJEBISTAN

Ovo je policajac koji spava dok čuva ulaz u sjedište dubrovačke policije

Foto: Čitatelj Indexa

POLICAJCI rade težak, odgovoran, ponekad opasan i prilično slabo plaćen posao. U svom zahtjevu za povećanjem plaće od 25 posto policajci uvjeravaju javnost da su uvijek budni i da smo samo zahvaljujući njima sigurni. Međutim, to baš i nije potpuna istina.

> Ako imate slične fotografije ili snimke uhljeba koji su plaćeni našim novcem a ne rade svoj posao, pošaljite nam ih na uhljebi@index.hr.

Čitatelj Indexa snimio je policajca u samom sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kako - blaženo spava. Nije se lola zavalio u nekom uredu, daleko od očiju. San ga je shrvao na porti sjedišta Policijske uprave. Da mu ne bude neudobno, podigao je i noge i predao se odmoru.

Nije ni reagirao na kucanje

"Kažu da je u policiji redovno radno vrijeme od 8 do 16, ali da policija radi 24 sata svaki dan. I onda prije tjedan dana dođem u sjedište PU dubrovačko-neretvanske prijaviti jedan događaj i zateknem ovo. Mladi gospodin nije reagirao ni na moje kucanje na staklo pa sam otišao neobavljena posla", napisao je Indexov čitatelj u mailu popraćenom fotografijama uspavanog policajca.

I sami iznenađeni policajcem koji spava na dužnosti i to na tako javnom mjestu, kontaktirali smo Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku, tražeći od njih neko objašnjenje.

Šefovi još razgovarali sa spavačem

"Obavještavamo Vas kako smo utvrdili da se na fotografijama radi o portirnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te će se s policijskim službenikom u najkraćem mogućem roku obaviti razgovor na okolnosti dostavljenih fotografija", poručili su nam iz policijskog odjela za odnose s javnošću. S policajcem, neslužbeno doznajemo, još nisu stigli porazgovarati jer ne stanuje u Dubrovniku, ali čini se da ga očekuje prilično neugodan razgovor sa šefovima.

Mogao bi biti kažnjen zbog "krajnje neprimjerenog" ponašanja

"Nadležna služba ove Policijske uprave će u najkraćem roku obaviti sve radnje te ukoliko se potvrdi da je u konkretnom slučaju došlo do povrede radne discipline, na što fotografije upućuju, policijski službenik će zbog nedoličnog ponašanja u službi biti disciplinski kažnjen. Napominjemo da do sada nismo zabilježili ovakve događaje i smatramo ovakvo ponašanje krajnje neprimjerenim", obavijestila nas je dubrovačko-neretvanska policija, ne precizirajući kakvu bi kaznu policajac mogao dobiti.

Epidemija pospanosti, a nitko se nije žalio 

Ovo je već treći slučaj fotografija javih službenika koji smo objavili u samo tri dana. Kada smo objavili prvi, onaj šefa komunalnih redara Igora Sesara iz Zagreba, mislili smo da je to zaista nevjerojatno rijedak slučaj.

>> Ovo je šef komunalnih redara u Zagrebu. Čovjek doslovce spava na poslu

>> Ovo je djelatnik Zagrebparkinga koji spava na poslu

No, čini se da među zaposlenicima plaćenim vašim i našim novcem vlada epidemija pospanosti i da nikako ne mogu ostati budni na poslu.

I baš nas u svim institucijama kojima smo se obratili za objašnjenje uvjeravaju da je to potpuno neprimjereno, nezabilježeno i da im se nikada nitko nije požalio da im zaposlenici spavaju na radnom mjestu. 

Pročitajte više