Ovo je tvrtka pod istragom Uskoka. 2020. bez prihoda, lani preko 220 milijuna kuna

Foto: OMS Upravljanje, Emica Elvedji/PIXSELL

POLICIJA je po nalogu Uskoka jutros počela akciju uhićenja i pretraga u Zagrebu te na osječkom, splitskom i šibenskom području, neslužbeno zbog zlouporabe i pranja novca na štetu Ine u trgovini plinom.

Uskok i policija još se nisu službeno oglasili o akciji. Prema neslužbenim informacijama među privedenima su vlasnici tvrtke OMS upravljanje, poduzetnik Goran Husić i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak.

Lani nagli rast prihoda

Tvrtka je osnovana krajem 2019. godine i do lani nije imala prihode. Lani je, pak, prijavila prihode od preko 220 milijuna kuna, točnije 223.227.200 kuna. U 2021. nije povećavala ni smanjivala broj zaposlenih, a imala je jednog zaposlenika.

"OMS - Upravljanje d.o.o. privatna je tvrtka za trgovanje prirodnim plinom sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska. OMS - Upravljanje d.o.o. prvenstveno je usmjeren na trgovinu prirodnim plinom na području EU.

Vjerujemo da je prirodni plin prijelazni izvor energije za održiviju zelenu budućnost. Liberalizirano europsko tržište plina nudi širok spektar mogućnosti neovisnim trgovcima poput nas.

Zahvaljujući iskustvu pružamo pouzdanu opskrbu plinom malim i velikim industrijskim kupcima. Istodobno smo partner lokalnih distributera za koje osiguravamo opskrbu plinom na liberaliziranom tržištu EU.

S radom smo započeli 2019. godine i trenutno poslujemo na tržištima plina u EU. Sretni smo što se možemo obvezati na dugoročne ugovore o opskrbi i prodaji, a uz to možemo odgovoriti brzo i inovativno na svaki zahtjev naših korisnika", stoji u opisu tvrtke na službenoj stranici.

Pročitajte više