Ovo su najgori napadi u Rusiji do danas, u jednom poginulo 330 ljudi

U Rusiji se danas dogodio strašan pokolj u kojem je poginulo najmanje 40 ljudi, a više od 100 ih je ranjeno, prema informacijama ruskih agencija koje se pozivaju na FSB. U terorističkom napadu, više je osoba otvorilo vatu iz automatskog oružja u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve, a čula se i eksplozija nakon koje se počeo širiti veliki požar. 

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

U najgorem napadu u Rusiji ubijeno 330 ljudi, među njima djeca

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad, a policija i dalje traži napadače. Zadnji masovni napad u Rusiji dogodio se u rujnu 2004. godine kada je oko 30 čečenskih militanata zauzelo školu u Beslanu u južnoj Rusiji uzevši stotine talaca. Opsada je završila krvoprolićem dva dana kasnije i ubijeno je više od 330 ljudi, od kojih su oko polovica bila djeca.

U listopadu 2002. čečenski militanti uzeli su oko 800 ljudi kao taoce u moskovskom kazalištu. Dva dana kasnije, ruske specijalne snage upale su u zgradu i poginulo je 129 talaca i 41 čečenski borac, većina od njih od učinaka narkotičkog plina koji su ruske snage koristile za svladavanje napadača.

Osim toga, Rusiju je početkom 2000-ih potresao niz smrtonosnih terorističkih napada tijekom borbi sa separatistima u ruskoj pokrajini Čečeniji.

Pročitajte više