Ovo su poznati Hrvati koji su zlostavljali svoje partnerice

Foto: YouTube

NAKON što je bivša supruga Borisa Lalovca jučer u emisiji radikalnog desničara Velimira Bujanca potvrdila da ju je Lalovac fizički maltretirao te istaknula da ga je prijavila policiji, sad DORH istražuje prijavu.

Ovo nije prvi slučaj u kojem su poznati Hrvati prijavljeni za obiteljsko nasilje. Istražili smo tko je sve osuđen, kao i tko je završio u zatvoru zbog nanošenja fizičkih ozljeda svojim partnericama. U tom nizu slučajeva za koje je javnost doznala prevladavaju većinom pripadnici glazbene scene.

Najnoviji je slučaj zadarskog pjevača Mladena Grdovića kojeg je u kolovozu prošle godine policija privela zbog obiteljskog nasilja. Noć je proveo na triježnjenju, a policajci su mu izmjerili 1,8 promila alkohola u krvi. Nakon što se otrijeznio, policija ga je odvela na psihijatrijski odjel zadarske bolnice. Kasnije je prijavu dobila i njegova supruga Brankica. Grdović je nakon toga tvrdio da je bila riječ o običnom "bračnom prepucavanju".

Nekoliko puta prijavljen za nasilje

Ovo nije bilo prvi put da je Grdović prijavljen zbog nasilja te da je završio na psihijatriji. On je i 2009. godine nakon prijave za obiteljsko nasilje primljen na Odjel za psihijatriju zadarske bolnice gdje je, uz osobni pristanak, zadržan na liječenju.

Zbog obiteljskog nasilja je na Prekršajnom sudu u Zadru pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od osam dana zatvora, koju je trebao odslužiti ako u godinu dana počini isti prekršaj. No, kaznu na kraju nije morao odslužiti.


Još je jedan hrvatski glazbenik uhićen zbog obiteljskog nasilja. Rajko Dujmić je u rujnu 2015. uhićen nakon što je napao suprugu Snježanu te je kratko boravio u zatvoru u Remetincu i potom završio na prisilnom liječenju od ovisnosti.

Sutkinja zagrebačkog Općinskog kaznenog suda izdala je kazneni nalog kojim je glazbenik Rajko Dujmić osuđen na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. Nakon što je potvrđena optužnica, u rujnu 2016. počelo je i suđenje Dujmiću na kojem se on izjasnio da nije kriv.

Javno priznanje o šamarima

Pjevač Daniel Popović u travnju 2010. je javno izjavio da je bivšu suprugu Sandru više puta ošamario.

"Tadašnja supruga Sandra fizički me napala. Izgrebla me pa sam morao poduzeti odgojne mjere i ošamario sam je, ali taj šamar je bio "glibav". Znam da to nije način, ali ona je mene prva napala. Nisam nasilan, ali šamar mi se znao ponekad zalomiti", priznao je Popović u medijima.

Bivša supruga Sandra objavila je i knjigu u kojoj ga je još jednom optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje.

"Kad me je zadnji put udario i kad sam vidjela Dominika koji je pobjegao ispod stola, onda je nešto u meni puklo. Sa 30 eura u novčaniku sam iz Podgorice pobjegla", ispričala je Sandra prije nekoliko godina, a zaštitu je tada pronašla u Autonomnoj ženskoj kući.


Pjevač Goran Bare 2010. je pak završio u Remetincu gdje je proveo 19 dana nakon što se fizički obračunao s djevojkom tijekom žestoke svađe. On je imao nekoliko ogrebotina, a ona nagnječenje mozga.

Niz zlostavljača u glazbenim krugovima nastavlja Siniša Vuco, koji je 2007. prijavljen policiji zbog obiteljskog nasilja. Prijavila ga je supruga Jelena, koja je kasnije javno priznala kako ju je suprug u 13 godina braka nekoliko puta ošamario i čupao, dok je verbalno zlostavljanje trpjela godinama.

Popularna glumica Mia Begović također je bila žrtva zlostavljanja. Njezin bivši suprug, nekad poznati vaterpolist Ronald Lopatny, za udarac šakom i fizički napad dobio je uvjetnu kaznu zatvora od dva mjeseca.
 

Pročitajte više