Pa da vidimo tko neće: Bandić od sportaša koje financira Grad Zagreb traži pismenu potporu

Foto: Hina/Index

EKIPA iz tabora Milana Bandića nemilo koristi činjenicu da zagrebački gradonačelnik drži šapu na financiranju gradskih sportskih saveza i klubova, a očito o samim sportašima nema baš bogznakako visoko mišljenje.

Naime, prije par dana je netko iz Bandićevog tabora unaprijed, umjesto sportaša, sročio pismo potpore Milanu Bandiću za predstojeće lokalne izbore i razaslao ga mailom na adrese svih sportskih saveza koji djeluju u Gradu. U mailu je savezima dan naputak da se pismo potpore spusti i na nižu razinu te proslijedi i svim klubovima a onda, citiramo, nakon što ga sportaši potpišu, vrati matičnom savezu najkasnije do 9. svibnja. Istovjetni mail primili su u savezima, od boksačkog i kuglačkog do karate i klizačkog.

Sportaši bi tako 'samo' trebali staviti svoj potpis na fraze poput sljedećih:

"Sretni smo što živimo u gradu sporta, gradu koji nam pruža toliko potrebnu pomoć u ovim teškim vremenima, gradu kojem je na čelu gradonačelnik koji ima sluha za probleme sportaša i koji svojim djelima, a ne samo riječima, sustavno pomaže razvoj sporta i sportaša i time nesebično pridonosi i razvijanju društvenih vrijednosti u cjelini."

"Sportaši i građani iz drugih dijelova Lijepe naše, nažalost, nemaju takvu logistiku i potporu svojih sredina i gradova, nemaju gradonačelnika kojemu su građani uvijek bili i ostali na prvom mjestu."

"Sigurni smo da će se pod vodstvom gospodina Milana Bandića sport i sportska djelatnost Grada Zagreba i dalje razvijati te doživljavati novi polet, stvarajući nove dodane vrijednosti za dobrobit svih nas, sportaša i građana Grada Zagreba."

Autor ovog nadahnutog pisma potpore nije poznat, a nepotpisan je i pošiljatelj maila, no poznavatelji prilika vjeruju kako je riječ o Bandićevom bliskom suradniku zaduženom za sport u gradu, Zdenku Antunoviću.

Inače, među svojim suradnicima je Bandić na glasu kao osoba prilično osvetoljubive ćudi pa je moguće da se ignoriranje potpisivanja pisma potpore – ako dobije izbore – obije o glavu onima koji su propustili dati mu pismenu podršku.

Tijekom 2016. godine Zagreb je sufinancirao saveze i klubove, od vaterpola, stolnog tenisa i biciklizma, do bridža, bilijara i golfa, s iznosom od oko 150 milijuna kuna.

Pročitajte više