KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Pacijent u splitskom KBC-u pozitivan na koronavirus

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

NA SPLITSKI Zavod za infektologiju je prebačen pacijent s Odjela pulmologije jer je pozitivan na koronavirus. Potvrdio je to za Dalmatinski portal predstojnik Zavoda dr. Ivo Ivić. Njegovi kontakti su testirani, i zasad su svi negativni, rekli su Indexu iz splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

U bolnici je ležao nekoliko dana, a kada mu je dijagnosticiran koronavirus, premješten je na infektologiju.

Na pitanje ima li opasnosti za djelatnike i druge pacijente, Ivić je odgovorio da se vodilo računa i da su poduzete sve mjere.

Jučer je, podsjetimo, objavljeno kako je jedan stariji muškarac u Splitu pozitivan na koronavirus, a danas je potvrđeno da su zaraženi i njegov unuk te još jedno dijete i otac iz iste obitelji. Zaraženi dječak ide u 4. razred osnovne škole te je njegov razred trenutno u samoizolaciji.

"Provest ćemo testiranje djece iz razreda danas te nakon 14 dana. Za to vrijeme će biti u izolaciji", rekla je dr. Diana Nonković.

"Testiranja su u tijeku, više od 30 osoba će biti podvrgnuto testiranju. Dio je već testiran. Svi su dobili upute, svi su već u samoizolaciji i dosta široko se obrađuju kontakti. Imamo kontakt iz Srbije i BiH. Uglavnom iz susjednih zemalja koje imaju puno lošiju situaciju", rekla je Nonković.

U Splitu se čekaju rezultati još testiranja, kontakti pozitivnih iz prethodnih dana, neovisno o ovom slučaju, i izgledno je da bi moglo biti još oboljelih.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više