Pakistanac (27) koji je ubio čovjeka u ZET-ovom tramvaju dobio 12 godina zatvora

Foto: UNHCR

PAKISTANSKI državljanin Muhammad S. (27) je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora, piše Jutarnji list. Riječ je o čovjeku koji je prije godinu dana i sedam mjeseci ubio 52-godišnjeg Sinišu V. u tramvaju broj 6 u Novom Zagrebu.

Prošlo je 14 mjeseci od Muhammadovog uhićenja u Italiji te izručenja Hrvatskoj. On je u Italiju otišao odmah nakon ubojstva.  U 12 godina zatvorske kazne uračunava mu se i vrijeme koje je proveo u zatvoru od dana uhićenja. Sud je naveo da je oslobođen plaćanja sudskih troškova.

Izboden u tramvaju

U rujnu 2021. u tramvaju na stajalištu na Mostu mladosti, u Zagrebu, pronađeno je tijelo muškarca. Nađeno je u 9:08, a na njemu su bili vidljivi tragovi nasilja. Kako je Index tada doznao, uočena je ubodna rana. Nakon očevida tijelo je upućeno na obdukciju radi utvrđivanja identiteta.

Policija je objavila da je jedna putnica u tramvaju linije broj 6, koji je vozio na relaciji Sopot-Most mladosti, u 8:55 obavijestila ostale putnike, a oni potom i vozača, da se u priključnim kolima nalazi muškarac za kojeg se čini da je u besvjesnom stanju.

Vozač je zaustavio vožnju te su putnici pokušali pomoći muškarcu kada su uočili da je ozlijeđen, zbog čega je zatražen dolazak hitne medicinske pomoći i policije.

Hitna medicinska pomoć je po dolasku konstatirala smrt muškarca, dok je s obzirom na sumnju na kazneno djelo zamjenica županijskog državnog odvjetnika, uz stručnu pomoć ekipe za očevid, obavila očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj oštrim predmetom usmrtio 52-godišnjaka. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Majka ubijenog: Koljaču! Ja sam ti trebala presuditi

A nakon objave presude u sudnici se dogodila prava drama. Majka, sestra i joŝ nekoliko članica obitelji pokojnog s nevjericom su komentirale da takva visina presude postoji samo u Hrvatskoj.

"Koljač! Krvniče jedan prokleti! Moje si dijete ubio, a tebe će sada tetošiti u zatvoru! Ja sad idem kupiti hranu za ručak, a ti ćeš ju dobiti besplatno! Ja sam ti trebala presuditi", kazala je majka pokojnog Siniše gledajući u oči osuđenog ubojicu svoga sina, piše Jutarnji list.

Pročitajte više