Pala prva žrtva Pamplone od 1995. godine: Bik usmrtio Španjolca

DANIEL JIMENO ROMERO, 27-godišnji muškarac iz Madrida, proboden je jutros do smrti, tijekom četvrtog dana trajanja San Fermin festivala, u tradicionalnoj utrci bikova u Pamploni, gradu na sjeveru Španjolske. Kako prenose strane agencije, to je prvi takav slučaj u posljednjih 15 godina.

Opasan i nestašan

Uz nesretnog muškarca, probodenog u vrat i pluća, probodena su još tri trkača, dok ih je šest zadobilo  udarce, modrice i manje ozljede. Među ozlijeđenima je i 61-godišnji Amerikanac koji je proboden u prsa te ima unutarnje plućno krvarenje. Liječnici kažu da je u odjelu za intenzivnu njegu, ali da mu život nije ugrožen. U utrci su ozlijeđeni i 20-godišnjak iz Londona, 24-godišnjak iz Argentine te još jedan Amerikanac.

Bik-ubojica, zvan Capuchino, opisan je kao opasan i nestašan, što je dokazalo i njegovo izdvajanje od ostatka krda. Težak je 515 kilograma.

Na odmoru s obitelji

Daniel je u Pamploni bio na odmoru s roditeljima i djevojkom, koji su ga identificirali. Festival završava u utorak i za sada nema naznaka da će se preostale utrke otkazati zbog smrti nesretnog Španjolca.

Podsjećamo, posljednji smrtonosni napad bika zabilježen je na festivalu 1995. godine, kada je u utrci poginuo 22-godišnji Matthew Tassio iz SAD-a.

Pročitajte više