Palestinske sigurnosne snage ubile militanta: "To je atentat u izraelskom stilu"

Foto: EPA

Palestinske sigurnosne snage ubile su danas na Zapadnoj obali pripadnika lokalne oružane skupine povezane s militantnim Islamskim džihadom nakon što su se našle pod njihovom vatrom, javlja Reuters i dodaje da se radi o rijetkom međusobnom okršaju između Palestinaca.

Talak Dweikat, glasnogovornik sigurnosnih službi Palestinske samouprave (PA), rekao je da su snage reda poslane u noćnu ophodnju u Tulkarm i našle se pod paljbom te uzvratile vatru i ustrijelile napadača koji je od zadobivenih rana umro u bolnici. Na društvenim mrežama kruži snimka koja pokazuje da se automobil napadača našao pod kišom metaka. Reuters navodi da nije odmah mogao potvrditi snimku.

"To je atentat u izraelskom stilu"

Lokalna oružana skupina Brigade Tulkarm i Nour Shams objavila je da je poginuli muškarac Ahmed Abu al-Foul njihov član. Skupina je potvrdila svoju povezanost s militantima Islamskog džihada. Brigade Tulkarm i Nour Shams su opisale napad palestinskih snaga sigurnosti na njihovog člana kao "atentat" u izraelskom stilu. Al-Foul je, tvrdi oružana skupina, napadnut "bez povoda"

Palestinska uprava na čelu s predsjednikom Mahmudom Abasom ima ograničenu samoupravu na Zapadnoj obali i ponekad koordinira sigurnost s Izraelom. Hamas, saveznik Islamskog džihada, osudio je "napade snaga Palestinske samouprave na naš narod i borce otpora". Snage sigurnosti PA su se protekle godine nekoliko puta sukobile s pripadnicima lokalnih oružanih skupina.

Pročitajte više