Palestinski aktivisti oduševljeno dočekali Abasa u Rafahu

VOĐI PLO-a Mahmudu Abbasu koji je u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore 9. siječnja svečani doček po dolasku u Rafah na jugu pojasa Gaze u subotu je pripremilo više stotina članova palestinske naoružane skupine.

Aktivisti koji pripadaju Brigadama mučenika Al-Aqse, skupini bliskoj Fatahu, glavnoj sastavnici Palestinske oslobodilačke organizacije, pucali su u zrak od radosti i uzvikivali slogane dobrodošlice.

Tisuće okupljenih Palestinaca pljeskali su Abasu dok se u automobilu vozio kroz Han Yunes, gdje izraelska vojska od srijede provodi smrtonosnu operaciju, kao i u Deir el-Balahu, na cesti prema Rafahu, nedaleko od egipatske granice.

Čini se da je Abas (69) kojeg smatraju umjerenim političarom, a bio je blizak suradnik pokojnog Jasera Arafata, siguran u pobjedu na predsjedničkim izborima, budući da ga, ne bude li velikih iznenađenja, ne može ugroziti nijedan od šestorice kandidata.

Abas je najprije htio otkazati posjet jugu pojasa Gaze zbog "izraelske agresije", ali se poslije predomislio i odlučio poći u Rafah.


Pročitajte više