PALESTINSKI NAPADAČI UBILI IZ ZASJEDE TRI IZRAELSKA VOJNIKA

Palestinski napadači napali su u nedjelju navečer iz zasjede ophodnju izraelske vojske nedaleko od Ramallaha na Zapadnoj obali i pritom ubili tri vojnika, izjavili su izvori u izraelskim snagama sigurnosti.

Smrtonosni je napad uslijedio nekoliko sati nakon što su Palestinci u Gazi ispalili rakete na izraelske gradove, a izraelske snage završile još jednu fazu operacije u palestinskom izbjegličkom logoru na egipatskoj granici.

Izvori u snagama sigurnosti, koji su željeli ostati anonimni, izjavili su da su Palestinci postavili zasjedu ophodnji izraelske vojske u palestinskom selu Ein Yabrud, istočno od Ramallaha. Pritom su tri vojnika ubijena, a jedan je teško ranjen, rekli su izvori.

Glasnogovornik brigada mučenika Al Aqsa izjavio je za Associated Press da su zasjedu postavili pripadnici tog oružanog krila Fataha.

"Skupina naših boraca napala je izraelsku ophodnju u Ein Yabrudu i ubila je i ranila puno vojnika", rekao je glasnogovornik.

Izraelska televizija je javila da će zbog težine napada izraelske snage vjerojatno ući u Ramallah, gdje se nalazi sjedište palestinskog čelnika Jasera Arafata.

Izraelski radio tvrdi da su vojnici uveli policijski sat u Ein Yabrudu i da su u potrazi za napadačima koji su pobjegli.

(Hina) kga dh

Pročitajte više