Pametno i splitski HSLS podržali Cammeo i Uber, prozvali Baldasara za kaos s taksistima

Foto: FAH

IZ SPLITSKIH organizacija HSLS-a i stranke Pametno danas su gradonačelnika Ivu Baldasara označili kao glavnog krivca za "kaos" u gradu zbog aktualnih sukoba među splitskim taksistima, prozivajući ga da pogoduje pojedincima, umjesto da podržava zdravu konkurenciju.

"Teški skandal u Splitu, barem tako tvrde splitski taksisti čiju bunu protiv Camea predvodi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, uz pratnju interventne policije. Split je sada dobrano postao centar Divljeg zapada, u kojem svatko svoju 'pravdu' provodi", navode iz splitskog HSLS-a.

Prozivaju gradonačelnika Baldasara kao uzročnika nereda i nerada u gradskoj administraciji, za pravnu nesigurnost u gradu, za dvostruka mjerila u prometnoj problematici, ugostiteljskim objektima na Žnjanu, štekatima na Rivi.

"U Splitu se zakoni tumače kako tko hoće i kako mu se prohtije, uglavnom selektivno, štiteći nečije privatne interese, dok se o interesima Splita uopće i ne govori! HSLS je prvi javno dao podršku dolasku Ubera u Split, i ponovno to činimo danas dolasku Camea u naš grad, ako ne postoji zakonska zapreka. Gradska administracija je tu radi građana, a ne radi sebe.  Građanima sigurno pogoduje konkurencija , kvalitetniji i povoljniji taksi prijevoz. Apsolutno smo protiv svih represivnih metoda kojima se koriste splitski taksisti, metodama pritiska i zastrašivanja. Što možemo očekivati sutra? Opet će netko tumačiti zakone kako mu se prohtije ili će uzeti 'pravdu' u svoje ruke", ističu splitski HSLS-ovci.

"Split ima skoro najskuplju taksi uslugu u državi"


Sličnoga stava su i u stranci Pametno, iz koje tumače kako se blokada na splitskim ulicama zbog sukoba među taksistima ne bi događala da je na Gradskom vijeću prihvaćen njihov prijedlog da se dozvoli ulaz autotaksi tvrtkama s najviše 50 vozila, kao što je u Osijeku ili Zagrebu.

"Gradonačelnik je ponovo pogodovao pojedincima, umjesto da misli na dobrobit svih građana i uzrok je ovog kaosa", poručuju iz te stranke, te ističu kako se zalažu za liberalizaciju taksi usluga, bez obzira o kojoj je tvrtki riječ.

"Split ima skoro najskuplju taksi uslugu u državi i umjesto da podržava zdravu konkurenciju, koja bi dovela do bolje usluge za građane, gradska administracija zatvara tržište. Hoće li gradonačelnik više shvatiti da je prošlo vrijeme 'moj - tvoj' ili 'ja tebi - ti meni'? Gotovo je s pogodovanjem zatvorenim grupama. Bilo da je riječ o taksistima, ugostiteljima ili bilo kome trećem. Samo legalno, po zakonu i za javni interes svih građana, to je naš stav", tvrdi predsjednica stranke Marijana Puljak.

Pedesetak splitskih taksista jutros su svojim vozilima blokirali izlaz taksijima "Cammea" koji su, po prvi put, trebali početi s radom u Splitu, nakon što su svoje filijale ranije otvorili u Zagrebu i drugim gradovima.

Pročitajte više