Pančić pisao Bajiću: HDZ priznaje da imaju crni fond, ne može Sanader biti kriv za sve



"NEPRIHVATLJIVO je, čak i skandalozno, da sami visoki dužnosnici vladajuće stranke priznaju postojanje crnoga fonda, a da nadležna istražna tijela nisu pokrenula nikakav postupak protiv navedene stranke kao pravne osobe u cilju utvrđivanja svih činjenica, te u konačnici, vraćanja nezakonito stečenog novca", napisao je Ivica Pančić, saborski zastupnik Hrvatskih socijaldemokrata, u otvorenom  pismu Mladenu Bajiću.

Pančić tvrdi da se Bajiću odlučio obratiti povodom uhićenja Branke Pavošević, bivše šefice HDZ-ovog računovodstva, a Bajića podsjeća da mu je još prije pola godine proslijedio kaznenu prijavu protiv HDZ-a utemeljenu na Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. Pančić tvrdi da je neprihvatljivo da se za sve što se događalo u HDZ-u okrivi Ivo Sanader.

"Bio sam prvi koji je njegov sustav vladanja nazvao korupcijskim, te zbog toga uzimam i pravo da kažem kako Ivo Sanader ne može biti odgovoran za sve. Vjerujući da ni Vi ne želite 'pakirati' svome sugrađaninu, molio bih Vas da profesionalno pristupite slučaju, ozbiljno razmotrite navode sadržane u prijavi, postupite po njoj ili je odbacite uz utemeljene argumente", poručuje Pančić Bajiću.

Pročitajte više