Panenić: Neće biti poskupljenja struje

Foto: Hina

MINISTAR gospodarstva Tomislav Panenić danas je u Vukovaru dao izjavu novinarima, a povodom napisa u pojedinim medijima o poskupljenju struje.

Panenić je rekao kako je istina da će doći do poskupljenja rasta naknade za obnovljive izvore energije, a što građani plaćaju u sklopu računa za struju.

"Od 2013. do 2015. se manipuliralo tržištem obnovljivih izvora energije pa sada imamo situaciju da sve to skupa utječe na rast naknade. Ta naknada, potrošači su je do sada imali na oko 3,5 lipa bez PDV-a, a prema nekim projekcijama ta naknada bi sada trebala rasti 10 do 12 lipa po kilovatsatu", rekao je Panenić.

Ministar kaže da će te naknade poskupiti, ali će vlada nekim drugim naknadama poništiti to poskupljenje. Ono što je najvažnije je da građani ipak ne bi trebali osjetiti poskupljenje na vlastitom džepu.

"To smo obvezni ispuniti, potpisan je ugovor. Ukoliko ga ne ispunimo, imat ćemo tužbe. To stupa 1.1. sljedeće godine na snagu. No, mi iz Mosta smo već sada one mjere koje će to kompenzirati smo definirali pa do povećanja cijene električne energije neće doći 1.1.", dodao je Panenić.

"Možemo govoriti o nekih tridesetak kuna na mjesečnoj bazi", dodao je ponovivši još jednom da će vlada učiniti sve da taj iznos poništi drugim mjerama pa da do poskupljenja za građane ipak ne dođe.

"Ja sam uvjeren da do poskupljenja 1.1. neće doći", zaključuje Panenić.

Pročitajte više