Pao u Splitu sa četrdeset kilograma marihuane

MLADEN PAVIĆ, 29-godišnji mladić iz Splita, prema svemu sudeći nije se niti trudio sakriti 40 kilograma marihuane koju je policija pronašla zaustavivši ga u automobilu marke Citroen Sax u centru Splita. Kako donosi Radio Dalmacija, policija je automobilu prvo uočila dvije jutene vreće, što im je bilo sumnjivo. Uvidom u sadržaj pronašli su spomenutu drogu na stražnjem sjedištu, odnosno u prtljažniku.

Trava u jutenim vrećama

Obzirom da je u vozilu bilo vidljivo više bijelih jutenih vreća, zatražen je nalog od istražnog suca temeljem kojeg je obavljena pretraga spomenutog vozila te su pronađena 32 paketa, ukupne težine 40 kg, opojne droge marihuane, izvijestila je Radio Dalmacija. Mladić je zaustavljen u Dubrovačkoj ulici, a policija je izvijestila kako je ovo najveća zapljena marihuane u posljednjih pet godina.    

Vijest o zapljeni droge koja se procjenjuje na pola milijuna kuna potvrdio je Ivan Kasum, načelnik Odjela kriminaliteta za drogu PU splitsko-dalmatinske, koji je dodao kako je akcija obavljena u sklopu pojačanih mjera sigurnosti koje policija poduzima u povodu turističke sezone.

Prema svemu sudeći "trava" je porijeklom iz BiH, a navodno je mladić otprije poznat policiji.

I.Ć.

Pročitajte više