Papa čestitao IKI 10. obljetnicu osnutka

PAPA Ivan Pavao II. uputio je čestitku Izvještajnoj katoličkoj agenciji (IKA) iz Zagreba u povodu 10. obljetnice njezina osnutka, koju je potpisao državni tajnik kardinal Angelo Sodano, javila je danas Ika.

"Doznavši za skorašnju proslavu 10. obljetnice osnutka Informativne katoličke agencije Hrvatske biskupske konferencije, Prvosvećenik žarko želi da obljetnički spomen postane posebno povoljna prigoda za produbljenije razmišljanje o do sada prijeđenom putu agencije i o iskustvima koje je stekla kako bi vlastito poslanje u Crkvi i društvu izvršavala prožeta istinskim katoličkim duhom služenja, nudeći izvješća utemeljena na činjenicama, odgojna, izgrađujuća i istodobno obilježena velikim osjećajem odgovornosti za vijesti koje se prenose i šire", ističe se u čestitki upućenoj predsjedniku HBK nadbiskupu Josipu Bozaniću.

"Prvosvećenik sve odgovorne i suradnike agencije potiče da budu vjerodostojni svjedoci Evanđelja i promicatelji vjerskih vrijednosti, koji se razborito i trijezno koriste uvijek novim mogućnostima društvenoga priopćivanja, te svima vrlo rado i od srca udjeljuje apostolski blagoslov", stoji u čestitki.

Pročitajte više