Papi će biti na raspolaganju najbolji liječnici RS

TIJEKOM boravka pape Ivana Pavla II. u Banjaluci timu njegovih liječnika bit će na raspolaganju najbolji liječnici Republike Srpske, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo zdravlja RS.

Pratnji Svetog Oca u Banjaluci pridružit će se dva specijalizirana sanitetska vozila s kardiološkim i ekipama za reanimaciju koje će biti na raspolaganju. U banjalučkom Kliničkom centru oprema se posebna prostorija s najsuvremenijom opremom.

Za zdravstveno zbrinjavanje hodočasnika 22. lipnja osigurano je više sanitetskih vozila s kompletnim ekipama. Ministarstvo zdravlja priopćilo je da će toga dana sve zdravstvene ustanove u zapadnom dijelu RS raditi, kako se navodi, "pod posebnim režimom", kako bi se mogla pružiti zdravstvena skrb hodočasnicima koji će u Banjaluku pristizati iz smjera Prijedora, Novog Grada (Bosanski Novi), Gradiške i Laktaša.

Pododbor za smještaj novinara koji će pratiti posjet pape Ivana Pavla II Banjaluci do danas je dobio 300 zahtjeva za osiguranje prenoćišta, od čega je 270 potvrđeno, izjavio je za Hinu rukovoditelj Brane Milošević.

Na raspolaganju je još 330 od ukupno 600 postelja u banjalučkim hotelima i motelima, za koje se predbilježbe primaju do 17. lipnja kada je i posljednji rok za akreditiranje novinara. Pododbor za smještaj posjeduje još 800 rezervnih postelja, ali u Tesliću, koji je od Banjaluke udaljen sat i pol vožnje, što novinarima zbog udaljenosti ne bi odgovaralo, kaze Milošević. On upozorava da je uvjet za rezerviranje smještaja novinara njihovo prethodno akreditiranje.

Pročitajte više