Papi je bolje, možda će se u nedjelju obratiti vjernicima

PAPI Ivanu Pavlu II je bolje i možda će se u nedjelju čak obratiti vjernicima iz svoje sobe, izvijestila je talijanska agencija Ansa u srijedu navečer.

Pozivajući se na izvore u Vatikanu, Ansa je javila da liječnici očekuju brz oporavak poglavara katoličke crkve. U vatikanskim krugovima uvjereni su da će se Papa za koji dan vratiti iz bolnice Gemelli u koju je hitno smješten u noći na srijedu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja i nemogućnosti disanja.

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano je večeras kazao kako se Papa oporavlja, a šef ureda za tisak Svete Stolice Joaquin Navarro Valls je rekao kako ne postoje razlozi za zabrinutost zbog zdravstvenog stanja Ivana Pavla II.

Liječnici bolnice Gemelli obavili su tijekom dana na pacijentu Papi sve potrebne pretrage. Terapija kojoj je danas bio podvrgnut Ivan Pavao II. bila je usmjerena prije svega na otklanjanje katara u dišnim organima, što je bio jedan od osnovnih razloga krize koju je u utorak uvečer imao Papa u disanju.

Kod osoba koje boluju od Parkinsona, kakav je slučaj s Papom, problemi s dišnim organima mogu biti još opasniji i zbog toga su liječnici u bolnici Gemelli posebno oprezni. Papu, u njegovu apartmanu na 10. katu bolnice, mogu vidjeti samo najuži suradnici.

Pročitajte više