Par iz Meksika ubijao žene. Komadali su njihova tijela i prodavali ih

Foto: EPA

POLICIJA u Meksiku istražuje par koji povezuju s najmanje 10 ubojstava. Radi se o supružnicima koji su uhićeni dok su u kolicima za bebe prevozili dijelove tijela žene koju su ubili.

Kako javlja BBC, muškarac je na saslušanju nakon uhićenja priznao da je ubio 20 žena u predgrađu Meksika.

Dijelove tijela držali u stanu

Policija je pretražila stan para i još jednu nekretninu koju imaju u blizini stana. Pritom su otkrili kako su dijelove tijela svojih žrtvi držali u hladnjaku te u velikim kantama u koje su stavljali dijelove tijela te ih potom punili cementom. Tužitelji su nakon ispitivanja ubojica izjavili i kako su oni prodavali dijelove tijela svojih žrtava, ali kako još uvijek nije poznato tko su kupci.

BBC pak dodaje kako je femicid čest u Meksiku te kako često prolazi bez kažnjavanja. No, zločini uhićenog para zgrozili su siromašno predgrađe Meksika u kojem su se dogodili te su izazvali i prosvjede.

Susjedi su izjavili kako su par uvijek viđali s kolicima za bebe, a upravo u tim kolicima je policija otkrila dijelove tijela ubijene žene te se sumnja da su ih u kolicima vozili na prodaju.

Ubijao samohrane majke

Par je uhićen nedugo nakon nestanka 28-godišnje samohrane majke Nancy i njezine bebe Valentine. Njezin nestanak je prijavljen nakon što nije došla po svoje dvije kćeri u školi. Ona je tog jutra kada je nestala ostavila dvije kćeri u školi početkom rujna, a zadnji put je viđena s bebom Valentinom. Stoga su se obje vodile kao nestale, a policija je pokrenula potragu.

Uhićeni Juan Carlos priznao je kako je ubio Nancy, a policija je nakon njegovog uhićenja pronašla bebu Valentinu. Tada su objavili kako je par prodao Valentinu, nakon što su ubili njezinu majku.

Juan Carlos je osim Nancy identificirao još dvoje žrtve, 23-godišnju Arlet Olguin i 29-godišnju Evelyn Rojas. I one su bile samohrane majke.

Tužiteljstvo je objavilo kako je optuženi Juan Carlos neke od svojih žrtava seksualno zlostavljao prije ubojstva te kako je potom prodao neke njihove stvari kao i pojedine dijelove tijela.

Djevojka mu pomagala namamiti žrtve

Istražitelji su objavili da su žene Juan Carlosa i njegovu suprugu Patriciju upoznale tako što su na štandu koji su imali kupovale hranu i odjeću. Istraga je pokazala da je Juan Carlosu djevojka Patricija pomagala namamiti žrtve tako što bi im rekla da u stanu ima još robe koju tamo mogu pogledati.

Nakon što je uhićen, Juan Carlos je zatražio od policije da se istušira i obuče odijelo prije nego što ga izvedu i prije nego što ga snime mediji, uz riječi kako on ipak nije prljavi kriminalac.

Pročitajte više