Par koji je nepozvan upao na zabavu u Bijeloj kući pred kaznenom optužnicom?



ČINI se da su Tariq i Michelle Salahi, bračni par koji je u studenom prošle godine nepozvan upao na zabavu u Bijeloj kući, nedaleko od kaznene optužnice, jer je protiv njih dvoje pokrenut istražni postupak na saveznoj sudu.

Washington Post javlja kako je dvoje ljudi koji su 24. studenog proveli nekoliko sati s problematičnim bračnim parom dobilo poziv za svjedočenje pred istražnom porotom, koja u nekim slučajevima u američkom kaznenom sustavu odlučuje o podizanju kaznenih optužnica.

Problemi, problemi

Odbor za domaću sigurnost Predstavničkog doma Kongresa također je odlučio pozvati bračni par kako bi ih natjerao da odgovore na pitanja o sigurnosnom propustu koji im je omogućio ulazak na večeru.

Salahijevi kažu kako će se u slučaju prisilnog pojavljivanja pred odborom pozvati na peti amandman američkog ustava, koji pojedincima omogućava izbjegavanje odgovaranja na pitanja kojima bi se mogli kazneno inkriminirati.

Njih su dvoje na državnoj televiziji rekli kako jesu dobili pozivnicu za dolazak na večeru održanu u čast indijskog premijera i da surađuju s istragom Tajne službe.

Njih su dvoje u studenom očigledno nepozvani ušli na večeru i slikali se s gostima, među njima i potpredsjednikom Joeom Bidenom. Taj sigurnosni propust pao je kao teška sramota Tajnoj službi, saveznoj organizaciji odgovornoj za čuvanje predsjednika i drugih visokih dužnosnika u SAD-u.

Pročitajte više