Paranoja sve jača: Kerum policajcu pokidao zlatni lančić uvjeren da ga provocira?!

U SPLITSKOG gradonačelnika paranoja sve jača. Kad je Index otkrio blamažu s Livajom i vrtićima, Kerum je to interpretirao širom urotom njegovih političkih protivnika, a podršku su mu dali i neki mediji promišljenim pitanjima poput: "Gradonačelniče, tko stoji iza ovoga?"

U klinč s aerodromskim policajcima

Od vrtića su prošla dva godišnja doba, ali Kerumova paranoja nije nimalo oslabila. Tresla ga je i kad se sukobio sa četiri pripadnika aerodromske policije na večeri Zagvožđana početkom prošlog mjeseca.

Uzrujao se kad ih je vidio kako piju i pjevaju pjesme popularnog Jole. "Što vi radite ovdje?! Ovo je sve moje. Nemate pozivnice. Tko vas je pustio, izvolite napustiti restoran", bjesnio je splitski gradonačelnik.

Stvar je pokušao smiriti policajac Ivica Klarić. Pojasnio je Kerumu da su im pozivnice kod prijatelja Denisa Pirića, koji samo što im se nije pridružio.

Argumenti nisu pali na plodno tlo. Kerum je nasrnuo na Klarića, gurnuo ga i pokidao mu zlatni lančić. Klarić je izvadio policijsku iskaznicu i legitimirao se kao policajac. Kazao je Kerumu da se smiri, no nije pomoglo. Zapravo, imalo je efekt dolijevanja ulja na vatru.

"Nije me briga što si policajac. Poslani ste po političkoj liniji da me provocirate..."

"Nije me briga što si ti policajac. Vi ste poslani po političkoj liniji da me provocirate! Van, izlazite...", ražestio se gradonačelnik, praćen (kao i obično) burnim odobravanjem svog društva koje mu se natiskalo iza leđa. Bili su tu i vjerni pobočnici Livaja i Svaguša, koji je i zakuhao cijelu situaciju s policajcima.

Vidjevši da s razjarenim Kerumom nema šale, policajci su se povukli praćeni oštrim pogledom osiguranja koje ih je ispratilo u prizemlje Jokera. Nakon nekoliko minuta tenzije su ipak pale, čak je i gradonačelnik sišao do policajaca da im se ispriča.

Potpredsjednik Suda časti HGS-a svjedok, a tvrdi da ništa nije vidio?!

Ipak, kako su se mediji raspisali o neugodnosti na Večeri Zagvožđana koju, vrlo interesantno, organizatori nisu ni primijetili, u istragu se po službenoj dužnosti uključila policija. Na koncu su Keruma prijavili za remećenje reda i mira. Optužnim prijedlogom traže da plati 700 kuna. Smatraju da će time biti ispunjena svrha kažnjavanja. 

Burnog susreta s gradonačelnikom na Prekršajnom sudu prisjetit će se policajac Klarić te njegovi kolege Mario Klisović, Slavomir Deak i Božo Lovrić. Nešto će o svemu reći i Saša Kvarantan, potpredsjednik Suda časti Kerumovog HGS-a, kojega su policajci naveli kao svjedoka.

Zvali smo Kvarantana da nam opiše situaciju koja se zbila u Jokeru. "Nemam pojma. Ništa se nije dogodilo. Ništa nisam vidio", mrtav-hladan ispalio je Kvarantan. Nitko, očito, bez šefove autorizacije ne smije ni pisnuti, a on zavjeru vidi na svakom uglu.

Pročitajte više