Odvjetnik: Paravinja ne zna tko je ubio Dadu Vujasinović



U 13 SATI na Županijskom sudu u Šibeniku počelo je ispitivanje Dragana Paravinje zbog ubojstva srpske novinarke Dade Vujasinović 1994. godine u Beogradu. Tražila je to srpska policija, a dozvolili nadležni organi u BiH.

Nakon ispitivanja pred novinare je bio voljan stati jedino Paravinjin odvjetnik Branko Baica koji je otkrio da, shodno najavama, nije bilo govora o slučaju Antonije Bilić, kao i da na ispitivanju nije bio prisutan nitko iz srpske policije.

"Paravinja je dao svoj iskaz i kazao da nije sudjelovao u smrti ni organizaciji ubojstva Dade Vujasinović. Govorio je o susretima s njom, koji su se dogodili godinu ili dvije prije njene smrti", kazao je Baica.

Odvjetnik dodaje da Paravinja nije odgovorio na pitanje tko je ubio Vujasinovićku, a na pitanje zna li konkretno tko je izvršio ubojstvo rekao je da ne zna. "Paravinja nije konkretno poznavao srpsku novinarku, došli su u kontakt preko njegovog rođaka. Susreli su se samo dva puta, dok se ona bavila istraživanjem ratnih zločina", kaže Baica.

Paravinja je upitan i je li rođak koji ih je povezao upleten u smrt Dade Vujasinović. "Rekao je da je rođak smrtno stradao nedugo nakon novinarke, te da smatra kako je i on ubijen. Institucije Srbije moraju utvrditi jesu li te dvije smrti povezane", kazao je Baica, te zaključio da Paravinja tijekom ispitivanja nije spomenuo niti jedno ime iz srpskog podzemlja.

Pročitajte više