PARIZ: SUTRA OTVARANJE "MJESECA HRVATSKE KULTURE"

Pod pokroviteljstvom hrvatskog Ministarstva kulture i hrvatskog veleposlanstva te u suradnji s hrvatskim Turističkim uredom, u Parizu se od 3. pa do 29. ovoga mjeseca održava kulturna manifestacija tijekom koje će se pariškoj publici predstaviti hrvatsko umjetničko stvaralaštvo. L

U prisutnosti ministra Boža Biškupića, "Mjesec hrvatske kulture" se sutra otvara - u višenamjenskoj pariškoj dvorani L'Entrepot - izložbom likovnog i kiparskog stvaralaštva djelima Dubravke Babić, Dimitrija Popovića, Ivice Šiška, Dalibora Jelavića, Vasilija Josipa Jordana, Munira Vejzinovića i Vladimira Gašparića Gape te koncertom Matije Dedića i Lidije Bajuk.

U programu ove višetjedne manifestacije predviđena je i projekcija dugometražnog filma Arsena Antona Ostojića "Ta divna splitska noć", filma koji je osvojio Specijalnu nagradu žirija na festivalu u Sarajevu ove godine.

Osim koncerta ozbiljne glazbe ili etno-jazza (Tamara Obrovac s ansamblom Transhistria) te pjesničkog recitala (Dražen Katunarić), publici će se 22. studenog predstaviti i Slaven Tolj sa svojim instalacijama te riječko Lutkarsko kazalište.

Za sve vrijeme ove manifestacije, gosti će moći uživati u hrvatskim kulinarskim specijalitetima i probranim hrvatskim vinima, u restoranu koji se nalazi u sastavu istog kulturnog centra, posebno 7. i 14. studenog, kada hrvatski Turistički ured organizira Otvorene dane.

(Hina) xfcet ysb

Pročitajte više