PAŠALIĆ: cilj hb-a i hip-a je osvojiti 12 do 18 zastupničkih mandata

Cilj je Hrvatskog bloka i koalicijskog partnera iz HIPa (Hrvatskog istinskog preporoda) na predstojećim izborima osvojiti 12 do 18 zastupničkih mandata, a taj rezultat će biti ključan za promjenu vlasti, rekao je Pašalić na izvještajnom saboru stranke kojim je HB krenuo u predizbornu kampanju i obilježio godišnjicu djelovanja.

Od gostiju nazočni su bili predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman i predstavnici HDZ-a BiH.

Pašalić je rekao kako sudjelovanje HB-a i HIP-a u parlamentarnoj većini jest "jamstvo da ta buduća vlast uistinu bude hrvatska, moderna, odlučna, državotvorna, jednom riječu tuđmanovska".

Ta vlast, ustvrdio je, neće nemušto mucati o ključnim pitanjima stvaranja hrvatske države, promijenit će Ustavni zakon o suradnji s Haagom, promicati vrijednosti obitelji i roditeljstva, pomagati Hrvatima u BiH i ponovno povezati domovinsku i iseljenu Hrvatsku. "Zaustaviti će zaduživanje, rasprodaju i bankrot zemlje, ponuditi gospodarsku i socijalnu viziju, modernizirati državnu upravu, ukloniti korijene korupcije, uspostaviti socijalnu ravnotežu", rekao je.

"Naša vlast biti će glas nove generacije, jer samo takva parlamentarna većina može ponovno pobuditi vrijednosti o kojima je predsjednik Tuđman govorio u veljači 1998. - "samosvijest, samopoštovanje, odlučnost i spremnost jednog naroda nužan su preduvijet gospodarskog rasta i razvoja te rješevanje gospodarskih i socijalnih bespuća", rekao je Pašalić.

Pašalić je kaznenu prijavu protiv njega, Ivana Aralice i Ante

Belje ocijenio kao podmetanje. Rekao je da "ta predstava doživljava treći čin - prvi je bio nakon 3. siječnja kada je policija bombastično upala u Zakladu i nakon više mjeseci utvrdila da je poslovanje zakonito. "Drugi čin je bio prije 7. sabora HDZ-a, kada su drugovi na vlasti pomogli svojim drugovima u vrhu HDZ-a, a treći je sada, ovaj predizborni", rekao je.

Pašalić je ustvrdio kako su "odbili Račanov zahtjev da novac iseljenika izruče njemu, poštujući odluku predsjednika Tuđmana da tim novcem obnove školu u Velikom Trgovišću". Rekao je da su kamate od tih sredstava korištene da bi se Zaklada održala na životu, a kad su kamate prestale dolaziti, prestala je raditi i Zaklada, što je, rekao je, bio zajednički cilj i Račana i Sanadera.

"Taj novac, Šeks i Sanader su iskoristili kao otkupninu - prave Judine škude - i darovali ga Račanu, a zauzvrat je on njima darovao kazneni progon protiv nas", ustvrdio je je Pašalić.

"Ovo šikaniranje sigurno neće spriječiti Aralicu da napiše nastavak Ambre i Fukare, a mene fukare kao ni dosad neće uplašiti i zastaviti", poručio je.

Pozvao je članove stranke i simpatizere da se bore za svaki glas kako bi bili oni bez kojih nema promjene vlasti, te rekao da su spremni potpisati predizbornu deklaraciju s državotvornim strankama o temeljnim ciljevima, kao i obvezu i načela postizborne suradnje.



Pročitajte više