Pašalić: Činjenica o razjedinjenosti očita na Bobetkovu pokopu

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka Ivić Pašalić rekao je danas u Rijeci kako je žalosna činjenica o razjedinjenosti hrvatskog naroda bila očita na posljednjem ispraćaju generala Janka Bobetka.

Na osnivačkoj skupštini riječkoga HB-a Pašalić je rekao kako "na pokopu generala Bobetka vojnici nisu mogli odšutjeti da je njihov general umro kao haaški optuženik", te da su zato "na njegovu ispraćaju vojnici govorili o politici, a političari, nažalost, šutjeli".

Izjavio je kako je "strašno to što su posljednje dvije godine bile najteže u Bobetkovu životu", te kako nije primjerena izjava predsjednika Mesića o tomu zašto nije išao na pokop.

Predsjednik je rekao da "ne zna po kojoj bi logici, bez obzira na to o kome se radi, baš svi trebali biti na pogrebu."

Pašalić je mišljenja da bi sve stranke, kad je riječ o temeljenim nacionalnim pitanjima, trebale biti jedinstvene, te da se na Zapadu "ponose svojim herojima, a mi svoje i Domovinski rat kriminaliziramo". HB će nastojati ujediniti borbu za nacionalne vrijednosti i borbu za stvaranje nove i moderne Hrvatske, rekao je ističući da moderna Hrvatska nije ostvariva bez mladih i novih ljudi u politici.

"Minimalni cilj HB-a" jest na sljedećim parlamentarnim izborima osvojiti saborska mjesta i osnovati svoj zastupnički klub, a glavni mu je cilj promjena političkih odnosa i smjena vlasti, izjavio je Pašalić. Rekao je i da se promjene u odnosima među stanakama vladajuće koalicije neće dogoditi ni prije ni nakon izbora, dodajući da HDZ "nije za predizborno koaliranje s drugim stankama". Za predsjednika Gradske organizacije HB-a danas je izabran asistent na Fakultetu za hotelski i turistički menagement u Opatiji Christian Stipanović.

Pročitajte više