Pašalić: Nikada neću izdati Hrvatsku

PREDSJEDNIČKI kandidat Hrvatskog bloka Ivić Pašalić večeras je u Šibeniku, predstavljajući svoj izborni program, naglasio da će se zauzimati za "suverenističku politiku koja se temelji na bogoljublju, domoljublju i čovjekoljublju" te da "nikada neće izdati Hrvatsku".

Pašalić je rekao da je sadašnja hrvatska politika sluganska, a vode ju ljudi koji su izgubili političku vjerodostojnost.

"Laž, lažna obećanja i kršenje Ustava i zakona, to su elementi koji opisuju stanje u sadašnjoj hrvatskoj politici", rekao je Pašalić.

Sadašnji premijer Ivo Sanader govorio je prije izbora da je optužnica protiv Ante Gotovine optužnica protiv hrvatske države pa HDZ neće pristati na optužnice iz Haaga te da će smanjiti PDV, ukinuti televizijsku pretplatu i obračunati se s korupcijom, podsjetio je Pašalić.

Predsjednik Stjepan Mesić obećavao je 200.000 novih radnih mjesta, tvrdio da neće živjeti na Pantovčaku i da će biti štedljiv, a samo u ovoj godini proračun Ureda predsjednika je pet milijuna kuna veći nego lani, dodao je Pašalić.

"Svima su bila puna usta pravne države i obračuna s kriminalcima. A kriminalci su danas u vrhu hrvatske državne vlasti", kazao je Pašalić.

Predsjednički kandidat HB-a naveo je primjere sisačke Željezare, "slučaja Žužul" i projekta Družbe Adrije, ustvrdivši kako "ne postoji država na kugli zemaljskoj u kojoj predsjednik provodi tuđe strateške interese, u ovom slučaju ruske".

Bavljenje cjelokupne hrvatske javnosti obavještajnim službama i slučajem novinarke Helene Puljiz u protekla tri tjedna imalo je za cilj "odvratiti pozornosti od ozbiljnih gospodarskih i socijalnih problema koji pritišću Hrvatsku", dodao je.

Pašalić kaže da je sadašnja vlast umjesto hrvatskih "pokrenula samo svoje interese", te tvrdi da će se on, bude li izabran za predsjednika, uvijek boriti samo za hrvatske nacionalne interese te je zbog toga njegov izborni moto "Za uspravnu Hrvatsku".

Foto: FAH

Pročitajte više