Pašalić o granici sa Slovenijom

PREDSJEDNIČKI kandidat Hrvatskog bloka Ivić Pašalić na današnjoj je konferenciji za novinare u Savudriji nakon razgovora s potpredsjednikom Ceha ribara Bujštine Danilom Latinom ustvrdio kako se nekoć Titova štafeta predavala u Sečovlju, što je "dokaz gdje je zapravo hrvatskoslovenska granica".

U sukladu s tim, dodao je, portoroška se zračna luka nalazi na hrvatskom području, no nitko od hrvatskih političara ne usudi se to reći.

"Kad bih bio predsjednik države, tražio bih poštivanje zaključaka Badinterove komisije, odnosno da granica sa Slovenijom bude kod portoroške zračne luke, a crtu sredine u Savudrijskoj vali čuvali bi brodovi hrvatske policije i hrvatske vojske", kazao je Pašalić.

Proglašeni ekološko-ribolovni pojas nazvao je "invalidnom zonom" jer se njegove zaštitne odredbe ne odnose na članice EU-a. Naime, drži Pašalić, dok pojasa nije bilo, hrvatski su ribari mogli ondje ribariti, a sada više ne smiju jer još nisu doneseni propisi koji bi im dopuštali da iz hrvatskih teritorijalnih voda ulaze u ekološko-ribolovni pojas, pa ih zaustavlja policija.

"To je velika sramota i zbog toga bi resorni ministar trebao dati ostavku jer je to izrugivanje ribarima", naglasio je Ivić Pašalić.

Za svoj predsjednički program kazao je kako je puno drukčiji od ostalih kandidata jer, kako je kazao, njegov pristup služi obrani i zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa, za razliku od "sluganske proeuropske politike Stjepana Mesića, Ivice Račana i Ive Sanadera".

"Ni Mesić ni Jadranka Kosor ne govore o zaštiti ribara i hrvatskog mora, korupciji i nepotizmu u vrhu vlasti te rasprodaji hrvatskih bogatstava. Uvijek sam se borio za hrvatske nacionalne interese dok su oni time samo trgovali", poručio je Ivić Pašalić, dodavši kako se hrvatski politički vrh bavi isključivo vlastitim interesima.

Pročitajte više